Local

Sahistii de la Iasitel se mentin in frunte

Publicat: 02 aug. 2000

•Fetele si-au pastrat titlul, iar baietii s-au clasat pe locul trei la CN de juniori 3 pe echipe •Ei vor fi astazi premiati de catre directorul Directiei Romtelecom Iasi, Alexandru Gagea

In intervalul 22-28 iulie, la Timisoara s-au desfasurat finalele Campionatului National pe echipe rezervat juniorilor 3, la startul competitiei aliniindu-se si doua echipe de la AS Iasitel, antrenate de Vasile Manole. La feminin s-a impus clubul iesean, reprezentat de Smaranda Padurariu, Iosefina Paulet, Cojocaru Alexandra si Cojocaru Catalina, fetele reusind astfel sa-si pastreze titlul cucerit anul trecut, devansand echipele CSS Timisoara -locul 2 si Potaisa Turda-locul 3. Spre deosebire de editia trecuta, cand au castigat argintul, baietii nu au reusit in acest an decat bronzul, echipa formata din Augustin Madan, Alexandru Moraru, Alexandru Lupu si Andrei Radu clasandu-se in urma formatiilor RGAB si CSS Tg. Mures. „Ma bucur ca am reusit sa ne mentinem in elita juniorilor 3, desi, in comparatie cu editia trecuta, am scazut o treapta la baieti. Daca privim clasamentul, se poate observa ca suntem singurul club participant care a urcat pe podium atat la masculin, cat si la feminin, ceea ce vorbeste de la sine de valoarea tinerilor nostri sahisti”, ne-a declarat antrenorul Vasile Manole, presedintele Comisiei Judetene de sah.
De remarcat ca sportivii clubului patronat de Romtelecom, prin grija directorului Alexandru Gagea si a presedintelui Toader Vitcu, sunt in marea lor majoritate elevi ai Liceului „C. Negruzzi”. Ei au obtinut, in ultimii trei ani, titluri la CN scolare (baietii), fetele izbutind aceasta performanta in anul in curs. De asemenea, in luna aprilie, la finalele CN de juniori 3 – individual, AS Iasitel a mai cucerit trei medalii prin sportivele Smaranda Padurariu-aur (fete-15 ani), Camelia Ciobanu-argint (fete-16 ani) si Iosefina Paulet-bronz (fete-12 ani). „Nu vreau sa par lipsit de modestie, dar de cand ne-am infiintat (n.r. 1996) detinem suprematia acestui sport la juniori 3. Avem numeroase participari la campionate europene-7 sau mondiale-4, competitii la care copiii s-au comportat destul de bine. Suntem singura sectie a Romtelecom din tara care se poate mandri cu astfel de rezultate si tin sa multumesc pentru sprijinul acordat directorului Gagea si presedintelui clubului Toader Vitcu”, a continuat Manole.
Pentru a va familiariza cu acest club, sa spunem ca el a luat fiinta in urma cu patru ani si cuprinde 25 de sportivi care au realizat in aceasta perioada numeroase performante, atat in tara, cat si peste hotare. Cea mai prolifica sahista a sectiei este Smaranda Padurariu (campioana nationala in ultimii doi ani si detinatoare a sase medalii de aur si una de argint in acesti patru ani), printre laureati mai numarandu-se Iosefina Paulet – bronz la CN de juniori 3, Camelia Ciobanu (transferata in luna mai la CS Politehnica Iasi) sau Bogdan Garbea. Pentru rezultatele obtinute la recentele finale desfasurate la Timisoara, conducerea Romtelecom Iasi ii va premia, astazi, pe laureati, festivitatea avand loc in sediul Romtelecom, la etajul V.

Finalele pentru juniori 1 incep sambata, la Ciric

Incepand de sambata, 5 august, si pana pe 11 august, la Ciric se vor desfasura finalele CN rezervat juniorilor 1 – pe echipe, intrecerile fiind organizate de Iasitel in colaborare cu DTSJ (Comisia Judeteana de sah) si Administratia Taberelor Scolare (director Ioan Nechifor). Iasul va fi reprezentat la aceste finale de trei echipe, doua a AS Iasitel (fete si baieti) si una a CS Politehnica (baieti), la start fiind preconizata participarea a 20-25 de echipe din intrega tara.
Narcis POHOATAloading...

Adauga un comentariu