Local

Sala de lemn a Nationalului asteapta dezghetul

Publicat: 04 ian. 2008
1

• Lucrarile treneaza din cauza unor bani pierduti in urma unor licitatii, dar si deoarece sala nu poate fi inca racordata la utilitati din cauza temperaturii de afara • „Am avut o problema cu niste bani pe care i-am pierdut in urma unei licitatii pentru instrumentele specifice unei sali de teatru, reflectoare inteligente sau o orga de lumini”, a declarat Adi Carauleanu, director adjunct in cadrul Teatrului National Vasile Alecsandri

Actorii de la Teatrul National Vasile Alecsandri vor mai avea de asteptat pana sa se mute in noua sala de lemn. Lucrarile treneaza din cauza unor bani pierduti in urma unor licitatii, dar si deoarece sala nu poate fi inca racordata la utilitati din cauza temperaturii de afara. „Am avut o problema cu niste bani pe care i-am pierdut in urma unei licitatii pentru instrumentele specifice unei sali de teatru, reflectoare inteligente sau o orga de lumini. Din cate stiu eu, o firma care isi are sediul intr-un apartament din Bucuresti a facut contestatie si astfel s-au pierdut banii. Am auzit ca aceeasi firma a facut la fel si in cazul Teatrului din Timisoara.

 Acum asteptam sa se dezghete ca sa putem sa racordam cladirea la utilitatile necesare, apa, gaz, lumina. Dupa aceea speram sa reusim sa o utilam ca sa ne putem muta cat mai repede. Noi vrem sa fie gata cat mai repede, dar asta nu depinde de noi, nu stiu cand anume se vor finaliza lucrarile”, a declarat Adi Carauleanu, director adjunct in cadrul Teatrului National Vasile Alecsandri. Sala de lemn ar urma sa aiba un caracter provizoriu. Aceasta va fi folosita doar pana la finalizarea lucrarilor de reabilitare de la cladirea principala a Teatrului National. Sala va fi una mobila, putand fi transportata si in alte zone ale orasului. Intreaga cladire este asezata pe o fundatie de beton si va avea garderoba sau cabine pentru actori. Reprezentantii Teatrului National intentioneaza sa organizeze o serie de spectacole speciale in noua sala atunci cand va fi terminata.

Comentarii
 • Acesta este TEATRUL NATIONAL ” V.ALECSANDRI ” IASI. Vai de capul nostru ca natie conducatori antinationali, care distrug patrimoniul cultural si numai la aranjamentele de smecherii le este capul. Cat si cum sa paraduiasca. Foarte trista situatia acestui teatru de dupa 1989. Numai impostori, agramati, hoti cu interese ale diverselor grupari mafiote (oculte cica). Domnul Carauleanu a secondat mereu aceasta simfonie a distrugerii acestui teatru national.

 • E interesant ca cei de la National nu se simt vinovati ca au pierdut „niste” bani, adica 1 MILION EURO. Dar cine tebuia sa aiba grija ca licitatia sa nu fie pierduta? Daca „firma cu sediul intr-un apartament” i-a prins cu lucruri neclare, bravo lor! Inseamna ca erau mai buni decit directorul si contabilul de la teatru!
  Racordarea la utilitati nu depinde de vremea de afara, ci de o planificare a activitatii, care e la pamint. Teatrul National a pierdut si altceva, mai grav: BANII BERD PENTRU RESTAURARE. Dar vad ca despre asta nimeni nu zice absolut nimic, desi este foarte, foarte grav.
  Sala de lemn nu va putea fi niciodata mobila, pentru ca ea are nevoie de FUNDATIE din beton, deci nu se poate muta prin cartiere. Si cum ar muta instalatiile de sunet, lumina, apa?…
  Din pacate, la Teatrul National e cam varza, dar nimeni nu zice nimic. Chiar ne cred niste prosti?

 • Eu nu cred ca inainte de `89 viata culturala ieseana era mai „infloritoare”… E adevarat ca in ultimii 4-5 ani Nationalul iesean a inregistrat o curba descendenta Insa stagiunea aceasta a adus multe nouatati si surprize; teatrul iesean ramane, cu siguranta, un teatru de referinta la nivel national. De ce spun asta? Pentru ca, din perspectiva spectatorului, marturisesc ca nu am plecat niciodata dezamagit de la vreun spectacol jucat de trupa ieseana. Totodata, participarile si, nu in ultimul rand, premiile obtinute de actorii din orasul nostru la festivalurile nationale de teatru demonstreaza ca performanta este un scop al artistilor ieseni.
  Mie mi se pare o idee cu totul admirabila aceea de a construi Teatrul de Lemn, ca sala provizorie pentu spectacole si astept cu nerabdare inaugurarea acestui spatiu alternativ de joc pentru actori.

 • tot nu e clar,atatia bani puteau fi folositi pt.consolidarea si restaurarea Teatrului,nu bagati intr-o cladire hidoasa si aproape inutila…se spala bani sau ce?! rusine!
  chiar astept sa vad daca dupa”inaugurarea”salii va incepe lucrul si la adevaratul teatru…

Adauga un comentariu