National

Sala de sport a unei scoli din judetul Cluj, transformata in HAMBAR de un preot

Publicat: 22 nov. 2015
1

Una dintre cele 146 de sali de sport construite de Ministerul Dezvoltarii in 2009 a primit in Fizesu Gherlii, o comuna din Cluj, o destinatie inedita: hambar pentru graul preotului. Investitia de circa 1 milion de lei a fost abandonata de municipalitate.

Dupa sase ani de la construirea salii de sport, administratia unei mici comune din judetul Cluj, Fizesu Gherlii, a gasit o intrebuintare inedita pentru una din cele 146 de sali de sport receptionate in 2009: sala, in valoare de circa 1 milion de lei, a devenit hambar pentru preotul satului.

„Sala de sport poate fi folosita, doar ne-am jucat noi, tineretul, fotbal si tenis. Am facut la primarie un fel de foaie ca, daca se sparge vreun geam sau ceva, ramane pe noi, platim noi. Ne-au lasat vreo doua-trei luni si dupa aia ne-au luat cheia. Din primavara e hambar, domnul parinte are acolo strans grau, malai si ce mai are”, a spus Mircea, un tanar din localitate.

El a adaugat ca elevii din sat au ramas foarte putini si nu prea foloseau sala de sport, dar „tineretul” isi doreste foarte mult sa faca miscare acolo. Evidenta salilor de sport construite prin programul Ministerului Dezvoltarii Regionale se afla la Inspectoratele Judetene Scolare (ISJ). „Sala de sport din Fizesu Gherlii nu este folosita acum de scoala din sat. Nu stim ce s-a intamplat, pentru ca primarul este plecat din localitate, iar sala e administrata de Primarie. Doar pe luni vom sti”, a declarat purtatoarea de cuvant a Inspectoratului Judetean Scolar (ISJ) Cluj, Andreea Coroian.

„Sala de sport nu se foloseste pentru ca gazul e oprit. In plus, sunt foarte putini copii la scoala si nu are cine s-o foloseasca, va dati seama, s-o incalzesti si s-o intretii costa bani”, a sustinut primarul Ionel Manecan.

Pentru a afla totusi cum a ajuns sala de sport din Fizesu Gherlii hambar pentru preotul din sat, reporterul „Adevarul” a fost la primaria din comuna, sustinand ca lucreaza la o agentie de turism care vrea sa inchirieze sala de sport.

„Popa si-a pus graul acolo, nu putem inchiria”, a declarat primarul.

Un angajat de-al primariei l-a corectat: „Popa nu are contract, putem oricand sa-i cerem sa-si mute graul de acolo. Si, in plus, avem o hotarare de Consiliu Local prin care stabilim un tarif de inchiriere la ora”.

„Da, parca e 30 de lei pe ora. Dar avem o problema: e inchis gazul, nu se poate incalzi. N-am mai facut contract, pentru ca nu s-a folosit. Scoala n-a semnat contractele de luare in primire a salii, ca n-au bani si a ramas la noi”, a explicat primarul.

Adauga un comentariu