Local

LIVE VIDEO – Ședință Consiliu Local: Sală de sport de 54 milioane euro, în municipiul Iași. Iată structura construcției care va apărea în oraș. Sala Polivalentă va deveni loc de antrenament

Publicat: 30 iul. 2020
Primăria pregătește un proiect de 54 milioane euro pentru o sală de sport în municipiul Iași, iara Sala Polivalentă din strada Palat va deveni una de antrenament
O nouă sală de sport în municipiul Iași va fi ridicată de primărie, sala polivalentă urmând a deveni una de antrenament

O nouă sală de sport modernă va apărea în municipiul Iași. Consiliul Local va discuta un proiect pentru edificarea unei săli de 259 milioane lei (54 milioane euro) cu toate facilitățile pentru competiții internaționale. Sala Polivalentă din centrul municipiului Iași va deveni loc de antrenament pentru competițiile sportive

O nouă sală de sport va apărea în municipiul Iași în perioada următoare. Consiliul Local va discuta în cadrul ședinței ordinare de astăzi, 30 iulie 2020, un proiect pentru edificarea unei săli de 259 milioane lei (54 milioane euro) cu toate facilitățile pentru competiții internaționale. Sala Polivalentă din centrul municipiului Iași va deveni astfel un loc de antrenament pentru competițiile sportive. Proiectul de hotărâre a fost edificat de municipalitate și va fi analizat de aleșii locali ai Iașului pentru a fi aprobat, iar investiția să poată fi demarată. Sala ar urma să fie de peste 15.000 locuri.

Sală de sport de 54 milioane euro în municipiul Iași, construită de municipalitate. Decizie radicală pentru Sala Polivalentă

Noua sală de sport în valoare de 54 milioane de euro va beneficia de mai multe facilități. Conform proiectului de hotărâre, construcția va consta într-un singur corp ce va fi îngloba spațiile pentru spectatori, cât și vestiarele și spațiile pentru presă.

„Sub planul gradenelor se vor găsi foaierul pentru public cu grupuri sanitare, puncte de servire și puncte de prim-ajutor. Foaierul este dispus în sistem circular. Tribunele pentru public se vor încadra la nivelul parterului, al etajului 1 și al etajului 2. Etajul 3 va fi ocupat de presă. Zona VIP se va organiza la nivelul etajului 1”, se arată în proiectul de hotărâre.

Vestiarele pentru sportivi se vor diviza în șase unități. Din acestea, patru vor fi pentru grupuri de 15 persoane și două unități pentru grupuri de 6 persoane.

„Proiectul va oferi condiții optime pentru desfășurarea de activități sportive, posibilitatea organizării unor competiții internaționale oficiale majore, a pregătirii sportivilor de performanță. Principalele obiective care doresc să fie obținute prin realizarea acestei investiții sunt creșterea gradului de participare activă a populației”, se arată în proiectul de hotărâre.

Cum arată terenul din noua sală de sport în municipiul Iași. Schițele au fost întocmite

Sala de sport din municipiul Iași va putea găzdui pe terenul principal competiții de gimnastică (29m*44m), handbal (20m*40m), baschet (15m*28m), volei (9m*15m). Arena va putea găzdui și meciuri de tenis. În aceste condiții, Sala Polivalentă va deveni oficial sală de antrenamente.

„Terenul de antrenament amplasat în exteriorul clădirii va avea dimensiuni regulamentare pentru handbal și gard perimetral de 2 metri până la pereți și stâlpi. Se propune ca suprafața de joc să fie realizată cu elemente sintetice modulare, la un nivel calitativ înalt, agrementat, însă care să permită în timp desfacerea și remontarea”, au arătat cei din Primăria Iași.

Comentarii
  • D.primar,daca se cheltuisc bani pt. sala,trebuie sa ai si echipe sportive pt sporturi de sala la acelasi nivel Parca iti vine sa plingi de necaz cind vezi ca Cisnadie,Zalau,Vaslui, Roman,si alte orase minuscule au echipe pt. sporturi de sala de prima liga,si Iasul nu.Nu cheltuiti banii din buget cu echipa de fotbal care este de risul lumii, aceasta se poate autofinanta in regim privat,deschideti drumul celor interesati sa o cumpere,Iasul este oras mare, cu potential Sportul de sala trebuie dezvoltat si ajutat financiar de la buget.Daca nu ,investitia pt. sala este fara rost.

  • Articol de rahat made BZI – din articol nu reiese locatia unde se va construi sala polivalenta si foarte important – cite locuri de parcare are in proiect – la 15.000 de spectatori .

  • Minciuni marca Chirica inainte de alegeri! Pai o sala asa arata si daca tot faci, de ce nu faci complex sportiv?? Si cu bazine de innot, si cu sali de fotbal(se pot transforma in patinuar profesionist), de tenis, de forta, de tenis de câmp! De concerte, basket! Cine il mai crede pe Chirica??? Si DE UNDE BANI? SURSA DE FINANTARE CARE E??? sa ploua cu promisiuni electorale! Dar brazii din fata Palatului Culturii, cu ce v au incurcat?

  • fonduri europene, va fii in varful dealului cacaina peste drum de „viitorul” spital regional, acces drum cu 2 benzi pe sens ce leaga CA rosetii de Ciric si trece pe langa un parc cat Copou de mare(licitatia finalizata deja incepe prin toamna asta), pe scurt 4 proiecte „mari” pt viitori 5-8 ani.

  • Intr-o astfel de sedinta, s-a stabilit sa nu se circule in mijloacele de transport decat pe scaune…. surpriza, dimineata , am ramas in statie in tg cucu, cu abonamentul la purtator,deoarece autobuzul 49, s-a ocupat instant cu pensionari care mergeau la cimitirul petru si pavel. Eu luand-o la pas pana la Litlle Texas, acolo fac serviciu. DOMNULE PRIMAR VISE P[ARE CORECT ACEST LUCRU?

  • A-ti mâncat de pe jos ? Cand morții matii de primar sa avem asa ceva in iasi cand noi nu avem sport de nici un fel??? Daca nu făcea ceausescu stadion si sala polivalenta se juca fotbal de sala pe câmp si fotbal de iarba pe bahlui!!!

  • Stii ca este an alectoral cand se vorbeste in presa de Sala Polivalenta, Bahluiul Navigabil, Pasajul din Podul Ros, Piste de biciclete care nu sunt o dunga rosie pe trotuar, Servicii de inchiriat biciclete si trotinete etc. adica tot ce a promis Mihai Chirica acum 4-5 ani si nu a realizat ca era in PSD, acum ca este in PNL credeti ca va fi mai harnic?

  • Rezultate, fara nici o finanțare de la primarie, de ce Chirică? Sportul e sanatate? De ce nu avem sali, performanta se face! Tenis de camp, unde sunt terenurile? Totul e privat! Aloooo Chirica… Gata, tre sa pleci!

Adauga un comentariu