News Flash:

Salamurile si carnatii cresc riscul de boli cardiace

18 Mai 2010
967 Vizualizari | 0 Comentarii
Consumul de carne procesata, precum cea pentru carnati, creste predispozitia pentru afectiunile cardiace, în timp ce carnea rosie nu pare sa fie la fel de nociva, arata un studiu recent realizat de Universitatea Harvard, informeaza evz.ro. Cercetarea, în care au fost implicate peste un milion de persoane, a demonstrat ca prin consumul a 50 de grame de carne procesata pe zi sporeste riscul de diabet, în timp ce pericolul nu este similar în cazul carnii neprocesate, precum cea de vita, miel sau porc, chiar daca cele doua sortimente au acelasi continut de grasimi.

Potrivit specialistilor, diferenta poate fi reprezentata de continutul de sare si conservanti din carnea procesata. In aceasta categorie intra si carnea preparata prin afumare, condimentare si sarare, precum sunca, salamul sau carnatii. “Sarea creste tensiunea arteriala, principalul factor de risc pentru afectiunile cardiace”, spune studiul publicat în revista “Circulation”. Experimentele de laborator au aratat ca nitratii, conservant folosit pentru prepararea mezelurilor, pot produce, în timp, arteroscleroza si cresc intoleranta la glucoza, care genereaza probleme cardiace si diabet.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014375 (s)