News Flash:

Salariatii de la Centrul de Plasament Halaucesti aduc acuze grave conducerii unitatii

10 Octombrie 1999
1697 Vizualizari | 0 Comentarii
In urma cu citeva zile, cei peste 140 de protestatari de la Halaucesti au renuntat la greva pornita impotriva directorilor Centrului de Plasament din localitate. Totusi neregulile acestora nu au fost uitate, mai multe cadre angajate ale centrului facind dezvaluiri senzationale redactorilor nostri cu privitre atit la activitatea directorilor Petrache, Atudori si Violeta Piriu, cit si referitor la primarita Cecilia Hodea. Cei doi directori ai Centrului de Plasament Halaucesti sint acuzati de faptul ca la restructurarea din lunile mai-iunie, cind peste 71 de cadre au fost disponibilizate, nu s-a tinut cont de nici un criteriu de disponibilizare. Cei care au rama in unitate au trebuit sa plateasca directoarei Viorica Piriu suma de 200-250 USD. Ba mai mult, cadrele care au refuzat sa-si semneze demisia, au fost amenintate de directoarea Piriu cu desfacerea contractului de munca cu litera "i". Un alt lucru care ii este imputat directoarei este mentinerea in functie a educatoarei Gabriela Calin, care dupa ce in urm cu un an a fript pe unul din copii cu fierul de calcat, anul acesta se pare ca a revenit cu o alta "actiune in forta" lovindu-l salbatic pe Ionut-Bogdan Iancu pe motiv ca acesta ar fi prea obraznic. Apoi a apelat la cel maltratat in urma cu un an, pe care l-a pus sa il bata pe Ionut Iancu, si sa-l inchida intr-un dulap pentru a nu i se auzi urletele. Aceasta fapta se pare ca a ajuns la urechile directoarei Piriu, ea dezmintind cele relatate. Cu toate acestea, unul dintre voluntarii englezi de la Body Shop a promis ca va merge cu copilul la medicul legist. Conform articolului 306 din Codul de procedura penala ce se refera la relele tratamente - "punerea in primejdie grava, prin masuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltarii fizice, intelectuale sau morale a minorului, de catre parinti sau orice persoana careia minorul i-a fost incredintat spre crestere si educare se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 12 ani".
O alta acuza adusa directoarei Piriu este folosirea de catre sotul acesteia in interes personal a unei camere de luat vederi adusa ca ajutor pentru Centrul de plasament de catre Fundatia "Caritas Antoniana" din Italia. Nici directorul Petrache Atudorei nu este trecut cu vederea, el fiind acuzat ca a folosit in nenumarate rinduri, in interes personal microbuzul Centrului de Plasament Halaucesti. Primarita Cecilia Hodea este acuzata de proasta administrare a centrului de Plasament, ea facindu-se direct raspunzatoare de situatia creata la centrul de Plasament Halucesti. Printr-o adresa trimisa de Consiliul Judetean Iasi, catre Consiliul Local Halaucesti, acesta din urma era instiintat tocmai din luna aprilie a.c., ca CJ contribuie la sustinerea Centrului de Plasament Hlaucesti cu suma de 1.300 milioane lei, la data de 6 septembrie a.c. Intr-un memoriu prezentat de liderul de sindicat din Centrul de Plasament, invatatorul Vasile Bdarau mentiona ca pentru achitarea datoriilor catre furnizori si a salariilor erau necesari nu mai putin de 1.800 milione de lei. Un alt lucru imputat primaritei Hodea este faptul ca la sfirsitul lunii august cu prilejul sosirii unor ajutoare din partea fundatiei "Caritas Antoniana", acesta a sosit cu masina primariei comunale unde a incarcat mai multe pachete afirmind ca "avem si noi destui saraci in sat pe care trebuie sa-i ajutam", desi destinatia acestor ajutoare era la copiii Centrului de Plasament si nu saracilor satului Halaucesti. (vom reveni)
Mihai ANTONESCU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1450 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018425 (s)