Eveniment-Social

Salarii mai mari pentru asistentii medicali! Afla ce trebuie sa faci pentru a primi acest bonus

Publicat: 03 sept. 2015
1

Asistentii cu vechime in domeniu vor putea avea salariul majorat. In luna octombrie a acestui an va avea loc examenul de grad principal, dupa un an de pauza. Vor putea participa la examen asistentii care au peste cinci ani de pregatire, cu studii medii sau superioare. Examenul se va desfasura in cadrul filialelor Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR).

„Este singurul grad profesional pe care il au asistentii, si pot sa il dea peste cinci ani. Salariul depinde de fiecare asistent, este un plus de peste 100 lei. Tematica si bibliografia a fost deja afisata pentru persoanele interesate. Este neschimbata. Singura problema este ca nu exista diferentiere intre persoanele cu studii medii sau superioare. Motivatia poate fi ca toti asistentii au aceleasi atributii”, a declarat Liliana Pintilie, presedintele OAMGMAMR Iasi. Nota minima de trecere a examenului de grad principal este sapte. In 2013 au fost inscrisi peste 600 de candidati si au trecut toti.

„Va fi greu de organizat pentru atatea persoane. Ne va trebui un amfiteatru si deja vor incepe cursurile la facultate, vom vedea cum vom reusi”, a mai precizat Liliana Pintilie. Lucrarile vor fi corectate de catre o comisie de asistenti, pe loc, in fata candidatilor, pentru a nu aparea probleme in ceea ce priveste notele. Inscrierile pentru examenul de grad principal vor fi in perioada 5 – 22 octombrie, iar proba scrisa va avea loc in data de 29 octombrie pentru asistentii medicali generalisti si pe 30 octombrie pentru moase si asistenti medicali.

Comentarii
Adauga un comentariu