News Flash:

Salariile cadrelor didactice din UMF

8 Iulie 2008
8227 Vizualizari | 5 Comentarii
Salariile cadrelor didactice din UMF
• Conducerea UMF a decis sa majoreze mai putin salariile profesorilor si conferentiarilor si sa aloce un procent mai mare pentru salariile preparatorilor, asistentilor si sefilor de lucrari • Astfel, un profesor are un salariu net de 3002 lei, un conferentiar are 2094 lei, un sef de lucrari primeste acum un salariu net de 1615 lei, un asistent are 1443 lei, iar un preparator are un salariu net de 1351 lei • La 1 octombrie cadrele didactice vor mai primi o majorare de 6 la suta, iar in functie de fondurile alocate pe criterii de calitate se va mai face o indexare • In momentul de fata, salariile cadrelor didactice de la UMF sunt mai mari decat ale colegilor de la Timisoara, Bucuresti, egale cu ale cadrelor didactice de la universitatea similara din Tg. Mures si putin mai mici decat ale colegilor din Cluj
Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa a precizat ca, in momentul de fata, salariile cadrelor didactice din institutia de invatamant medical superior se aliniaza cu cele ale colegilor din universitatile similare din tara. Mai precis, actualele salariile din UMF sunt mai mari decat la universitatile de medicina din Timisoara, Bucuresti, echivalente cu ale colegilor din Tg. Mures si putin mai mici decat cele ale cadrelor didactice de la Universitatea de Medicina din Cluj. La 1 aprilie, conducerea UMF a majorat salariile profesorilor cu 8,15 la suta, ale conferentiarilor cu 9,52 la suta, pentru sefii de lucrari cu 11,45 la suta, la asistenti cu 12,2 la suta, iar la preparatori cu 15,25 la suta. Daca inainte de 1 aprilie un profesor de la UMF avea un salariu net de 2776 lei, acum salariul acestuia este de 3002 lei, iar pentru un conferentiar salariul a fost majorat de la 1912 lei la 2094 lei. Un sef de lucrari avea inainte de 1 aprilie un salariu net de 1449, iar dupa indexare salariul acestuia a ajuns la 1615, iar salariul unui asistent a fost majorat de la 1286 lei, la 1443 lei. Pentru preparator salariul net a fost majorat de la 1134 lei, la 1351 lei. La aceste salarii se adauga alti bani din plata cu ora si cercetare. Si salariile personalului administrativ au fost majorate de la 1 aprilie. Conducerea UMF va majora din nou salariile cadrelor didactice, dar si personalului administrativ incepand cu data de 1 octombrie, cu un procent de sase la suta pentru toata lumea. "Am considerat ca este absolut necesar sa majoram salariile cadrelor didactice, dar si ale personalului administrativ. Universitatea de Medicina din Iasi avea salarii mai mici fata de celelalte universitati de medicina din tara. Impreuna cu ceilalti membri din conducerea universitatii am hotarat sa majoram mai mult salariile la preparatori, asistenti si sefi de lucrari pentru ca era o diferenta mare intre salariile acestora si cele ale profesorilor si conferentiarilor. Urmatoarea majorare o vom face la 1 octombrie, cu un procent de 6 la suta pentru toata lumea. Exista fondurile necesare pentru acoperirea acestor majorari salariale pana la sfarsitul anului calendaristic. In conditiile in care la 1 octombrie pe criterii de calitate vom obtine mai multe fonduri, va mai fi o majorare salariala, in afara de procentul de sase la suta. Nu pot sa spun acum un procent anume pentru ca nu stiu ce fonduri vor fi atunci. In acest moment, salariile din UMF sunt mai mari decat la alte universitati de profil din tara si putin mai mici decat cele de la Universitatea de Medicina din Cluj", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, rector la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa din Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

Liviu  | #38376
Va asigur ca nu este deloc asa. Eu sunt preparator universitar si salariul net este de 1005, nicidecum 1351 RON. ...
danny  | #38377
asa este cum spune liviu...numai minciuni debiteaza si rectorul actual
extras  | #38378
confirm Liviu. Si eu sunt preparator universitar si primesc 979 RON net, nici vorba de 1351. Intr-adevar, mai sunt unii care mai sunt platiti cu ora, si se iau si de aici cateva zeci de lei lunar, dar asta nu e valabil pentru toata lumea.
bibi  | #38379
Pe ce se bazeaza domnul rector ca de la 1 octombrie va primi mai multi bani? Vrajeli populiste...
Oana  | #38380
Stie cineva daca se platesc orele suplimentare? Sau daca e an de criza nu vedem nimic?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 24 queries | Mysql time :0.026080 (s)