Actualitate

Salariile incasate de acest personaj te pot scoate din minti. Criza i-a bagat in buzunare o avere uriasa

Publicat: 08 oct. 2014
1

@ Nenorocirea altora ii aduce de fiecare data prosperitate @ Autoritatile l-au acuzat de unele fraude in practicarea meseriei sale si din acest motiv s-a ales si cu o plangere penala depusa chiar la Directia Nationala Anticoruptie @ In numai 2 ani a ridicat salarii de aproape 1 milion de dolari

Se numara poate printre putinii ieseni care ar avea motive de bucurie daca criza ar mai dura vreo cativa ani. Asta deoarece falimentul altor societati comerciale ii aduce numai prosperitate. Firma cu ajutorul carora castiga in fiecare an o avere uriasa are in lumea afacerilor un rol similar cu cel al „pompelor funebre” pentru muritori. Lichidatorul Corneliu Mititelu, patronul societatii de practicieni in insolventa Management Reorganizare Lichidare Iasi castiga anual cat viseaza sa castige unii intr-o viata de om.

In numai doi ani, Mititelu a declarat la Fisc salarii de peste 3 milioane lei (aproape 1 milion de dolari). Astfel, in anul 2012, Corneliu Mititelu a declarat la Fisc salarii in valoare de 1,7 milioane lei (17 miliarde lei). Un an mai tarziu, in 2013 a declarat salarii de 1,3 milioane lei si sunt semne ca si in 2014 i-a mers la fel de bine. Intre acesti practicieni de insolventa a pornit o lupta crancena pentru a prinde firme cat mai mari care pot fi lichidate. Asta deoarece cu cat patrimoniul firmei care urmeaza sa fie lichidata este mai mare, cresc si sansele lichidatorului de a castiga o suma considerabila de bani.

Lichidatorii sunt platiti si din fondul de lichidare care este constituit printre altele si din vanzarea bunurilor firmei aflate in faliment. De precizat ca valoarea sumelor pe care le castiga un lichidator sunt aprobate de judecatorul sindic. In acest context s-ar purea spune ca Mititelu a avut noroc. In ultimii ani s-a „lipit” de lichidarea unora dintre cele mai mari societati din industria ieseana. Astfel, printre firmele la care Management Reorganizare Lichidare a fost desemnat administrator judiciar si in functie de caz lichidator se numara: SC Nicolina SA, Avicola SA Iasi, SC CET Iasi SA, Casa Olteanu SRL, CIP Tomesti, Compania Nova Construct SA, Constructorul Pascani SA, Force Guard of Moldavia Co SRL, SC IMA SA, SC Itels SA, Mecanica SRL din Vaslui, Moldomobila SA, SC Lucrari Drumuri si Poduri SA, ACK Fluid si asa mai departe.

In ultimele saptamani s-a „lipit” sa fie desemnat administrator judiciar la firmele lui Danut Prisecariu printre care si cea care administreaza Hotelul Traian si anume SC Turism Moldova SA. Mai trebuie precizat ca la cei 3 milioane lei incasati de Mititelu in anii 2012 si 2013 sub forma de „drepturi salariale” de la firma Management Reorganizare si Lichidare Iasi SPRL s-au platit la timp si impozitele legale, deci veniturile realizate de societatea acestuia au fost mult mai mari.

Anchetat penal de DNA

Anul trecut firma lui Mititelu a fost desemnata administrator judiciar al SC CET Iasi SA. La sfarsitul lui 2014, primarul Gheorghe Nichita l-a acuzat pe Mititelu de savarsirea unor abuzuri grave in practicarea meseriei de practician in insolventa. Municipalitatea l-a acuzat pe Mititelu ca a vandut abuziv unele instalatii absolut necesare pentru producerea agentului termic la SC CET Iasi SA. Deoarece SC CET Iasi SA se afla in faliment, exploatarea instalatiilor respective ar fi trebuit preluata de firma Dalkia, societate cu capital strain care a concesionat serviciile de termoficare din oras.

In consecinta, impotriva firmei Management Reorganizare si Lichidare Iasi SPRL a fost depusa o sesizare penala, iar in dosarul respectiv DNA a inceput chiar urmarirea penala. Printre bunurile vandute care ar fi fost vandute abuziv de Mititelu se numara o „turbina cu abur LANG”, „doua turbine DSL 50”, 4 cazane cu abur si apa fierbinte, doua locomotive Diesel, niste utilaje de incarcat-descarcat, un buldoexcavator etc.

Directia Nationala Anticoruptie-Serviciul Teritorial Iasi a remis la data de 18.02.2014 ordonanta privind inceperea urmaririi penale impotriva lichidatorului pentru abuz in serviciu fapta prevazuta de art. 297 din Codul Penal. Conform ordonantei din 18 februarie 2014 remisa de DNA infractiunea de abuz in serviciu se refera la instrainarea de catre lichidator in exercitarea atributiilor de administrator judiciar al SC CET Iasi SA a bunurilor apartinand subscrisei, bunuri necesare desfasurarii activitatii de termoficare publica„, au aratat juristii primariei in motivarea cererii de a-l inlocui pe Mititelu in calitate de lichidator la CET.

Corneliu Mititelu a refuzat sa comenteze.

Comentarii
  • tia mers bine porcule de pe spinarea cetului dane salariile care ni se cuvin dupa o viata de munca mirlanule te faci ca nu ne vezi neai spus doar brasoave ca sati fie doar tie bine dar nu uita ca intro zi vei plati ptr ca tiai batut joc de noi spunind mereu ca nu ai bani ptr plata salariilor compensatorii la puscarie cu tine huooooooooooooo

  • DNA verifica si filialele firmei de lichidare?
    deasemenea sponsorizarile catre partidele politice si cum din atatea societati de lichidare si practicieni independenti doar un numar restrans sunt desemnati de catre judecatorii sindici pentru a reorganiza sau lichida societati aflate in insolventa si care au un patrimoniu colosal de valoricat?
    poate ne spune cineva.

  • Ce tot va mirati? Asta-i tara pe care ati vrut-o din 89 incoace tot votandu-l pe Ilici intruna. Si tot asta este pe cale sa se intample acum cu Mickey Mouse asta. Si asta pentru 2 kile de faina si ulei. In rest, un mesaj pentru cei 30.000 de pensionari, cei 10 % din electoratul Iasi-ului care l-au votat pe Nikita, tot pentru 2 kile de faina si RATP mokka: Cat timp vreti sa ne hotarati voi viitorul?

    • N-au decat sa crape de frig pomanagiii lui nichita, s-au bucurat la cateva pomeni? acum n-au decat sa rabde si de foame si de frig. Niste lepre!

Adauga un comentariu