Salate

Salata Caesar

Publicat: 21 apr. 2011

Ingredienter:

1 salata mare
180 ml ulei de masline
1 ou
30 g parmezan
40 – 50 g fileuri ansoa
200 g crutoane cu usturoi
5 – 20 ml otet de vin rosu
1 lingurita sos Worcestershire
1 catel de usturoi
sare, 1/2 lingurita mustar, piper

Mod de preparare:

Pentru salata Cesar se curata salata, se spala si se scurge bine. Se da salata la frigider pana cand pregatim sosul.
Se combina intr-un castron uleiul, otetul, sosul Worcestershire, sarea, mustarul, usturoiul pisat sau tocat marunt, sucul de lamaie.
Se fierbe oul timp de 1 minut, apoi se curata de coaja si se inglobeaza in sosul salatei Cesar, impreuna cu fileurile de ansoa. Este mai usor sa realizam aceasta operatiune sfaramand oul si fileurile de ansoa cu o furculita, pe o farfurie de portelan, si omogenizand amestecul. Se adauga apoi acest amestec in sosul salatei Cesar.
Se taie sau se rup frunzele de salata. Se pune deasupra sosul, crutoanele cu aroma de usturoi si se amesteca. Deasupra salatei Cesar se presara parmezanul ras si piper proaspat macinat. Se serveste rece.



loading...

Adauga un comentariu