Salate

Salata cu branza de primavara

Publicat: 11 apr. 2011

Ingrediente:

2 cutii de Crema de branza cu verdeata (sau, simplificat, branza proaspata de vaci) si o cantitate egala de branza Feta (sau alta specialitate similara),
1 legatura de ceapa verde,
o legatura usturoi verde,
o legatura marar,
2-3 linguri smantana.

Preparare:

Branza de vaci se faramiteaza bine cu furculita intr-un castron. Desupra se rade branza Feta pe razatoarea mare, se adauga 2-3 linguri de smantana si compozitia se freaca bine, pana devine pastoasa (la nevoie se mai adauga smantana). Verdeturile se spala bine si se taie marunt, apoi se incorporeaza in crema de branza, dupa gust. Nu se adauga sare, deoarece salata va fi suficient de sarata de la branza Feta.

Salata se poate servi tartinata pe paine prajita (frecata cu usturoi) si are o savoare deosebita insotita de rosii proaspete. Pentru un aspect mai festiv, se pot umple direct rosiile cu pasta de branza obtinuta, decorandu-le cu cateva fire de ceapa verde maruntita sau cu marar.

Este o gustare / masa proaspata si racoritoare, rapida, ideala pentru zilele calde de primavara, cu putine calorii si numai buna de luat la pachet la birou… sau la picnic. Trebuie sa aiba o savoare excelenta si insotita de o carne la gratar.



loading...

Adauga un comentariu