Culinar

Salată cu cașcaval și măsline – De nelipsit de pe masa de Revelion. De ce?

Publicat: 08 dec. 2020
platou negru cu salata cu cascaval si masline
Salata aceasta să nu-ți lipsească de pe masa de Revelion, întrucât e făcută cu măsline

De pe masa de Revelion să nu-ţi lipsească aceasta salată. Iată de ce ingrediente ai nevoie şi care e modul de preparare

Ingrediente:

  • 5 ouă fierte tari
  • 200 gr caşcaval
  • 220 gr carne de vită
  • 80 gr nuci
  • câteva măsline mai mari, negre
  • câteva linguri de maioneză de casă

Mod de preparare:

Mai întâi se toacă mărunt nucă. Între timp se pune la fiert carnea. Când e gata se rupe în fâşii. Ouăle se fierb. Caşcavalul se dă pe razătoarea într-un castron. Ouăle se dau şi ele, dar separat de caşcaval.

Urmează să asamblezi salata cu ouă şi măsline. Mai întâi pune într-un platou un strat de carne, apoi 3/4 caşcaval şi ouă. După fiecare strat adăugă maioneza de casă. La final decorează cu măsline şi cu caşcaval dat pe răzătoare.

De ce e bin să o prepari cu precădere de Revelion? Întrucât se pun în ea 12 măsline. Portughezii mănâncă 12 smochine în noaptea dintre ani, fiind vorba de o superstiție, noi avem, în schimb, strugurii și măslinele.

 





Adauga un comentariu