Culinar

Salata de icre prea moale. Câteva trucuri pentru a salva deliciosul preparat culinar

Publicat: 21 ian. 2022
salata de icre prea moale
Atunci când salata de icre este prea moale, gospodinele apelează la câteva trucuri simple pentru a salva deliciosul preparat culinar.

Icrele sunt delicioase și ușor de preparat, dar atunci când salata de icre prea moale ne dă bătăi de cap, este bine să ținem cont de câteva trucuri pentru a salva deliciosul preparat culinar. Gospodinele sunt destul de rezervate când vine vorba să pregătească salată de icre acasă deoarece uneori se întâmplă să se taie icrele. Iată cum poți repara delicioasa salată de icre.

Cum să repari salata de icre prea moale

Multe gospodine preferă să gătească acasă delicioasa salată de icre, însă de multe ori sunt îngrijorate să nu se taie acest preparat savuros. Salata de icre este sănătoasă, având numeroase beneficii pentru organism. Icrele conțin vitamine și minerale, dar sunt și foarte bogate în grăsimi Omega 3.

Salata de icre este ușor de făcut acasă. avem nevoie de câteva ingrediente însă de multă atenție pentru a nu risca să se taie gustosul preparat.

Pentru a face o salată de icre avem nevoie doar de icre, ceapă, ulei, apă minerală și lămâie. Secretul ține de modul în care omogenizăm toate aceste ingrediente și de câteva trucuri simple. 

Amestecarea icrelor pentru a obține o salată gustoasă trebuie făcută cu atenție pentru a evita ca icrele să se taie, iar salata să fie prea moale.

Icrele se taie și se separă atunci când amestecul nu reușește să încorporeze uleiul, iar icrele acționează la fel ca apa și uleiul. Rezultatul va fi unul nedorit, o salată de icre tăiată și moale. Amestecul trebuie să fie omogen și cremos.

Pentru a repara icrele tăiate există câteva trucuri simple. O metodă eficientă este să facem o pastă dintr-un gălbenuș fiert. După ce amestecăm bine gălbenușul și obținem o compoziție cremoasă, se adaugă icrele tăiate și se amestecă continuu. 

O altă metodă pentru a repara salata de icre prea moale este să fierbem o lingură de griș, iar după ce s-a răcit să punem grișul peste icre și să amestecam până se leagă la loc.

Un alt truc pentru salata de icre prea moale este să adăugăm câteva linguri de apă minerală într-un bol și să punem treptat câte o cantitate mică din icrele tăiate și să le amestecăm până se încorporează din nou și obținem o compoziție omogenă.

Cum să prepari la tine acasă o salată de icre delicioasă

Pentru a evita ca salata de icre să fie prea moale, gospodinele țin cont de câteva trucuri simple înainte de a găti acest preparat savuros și sănătos.

Este important ca icrele să fie ținute la temperatura camerei cu o oră înainte de a le găti. După acest timp, dacă observăm că acestea au o consistență apoasă, le punem într-o strecurătoare până se scurge toată apa. Altfel, riscăm să obținem o salată de icre prea moale și deloc atractivă.

Mai mult, pentru a obține o salată de icre cu o textură fină și cremoasă, este de preferat ca icrele să se bată cu mixerul. 

Un alt truc simplu și eficient este să batem la început icrele doar cu zeama de lămâie, apoi să adăugăm uleiul în cantități mici. Astfel, evităm ca salata de icre să se taie.

La fel de important este să știm ce fel de icre folosim pentru salată, deoarece se pot prepara diferit. De exemplu, icrele de morun sau păstrugă se numesc icre negre, iar preparatele acestea sunt rafinate și extrem de apreciate. 

Salata de icre poate fi inclusă și la mesele festive, dar și la masa de Paște. Când vine vorba de sărbătorile pascale, tot mai multe doamne se întrec în rețete savuroase. Gospodinele vor să afle cum se prepară drobul de miel pentru a-i impresiona pe musafiri cu o mâncare delicioasă.

În ceea ce privește desertul, doamnele preferă să gătească savurosul chec cu nutella, dar și prăjituri festive de casă. Un alt desert pe placul tuturor este tarta cu mere caramelizate. Aceasta este ușor de preparat, fiind apreciată de cei de la masă pentru gustul savuros și aromat.

Nelipsite de la mesele festive sunt și ruladele aperitiv deosebite. Pot fi făcute cu carne de porc sau pui, dar și cu legume. Pentru un plus de savoare și un aspect deosebit, se pot folosi condimente inedite și verdețuri aromate.

Atunci când salata de icre este prea moale, gospodinele apelează la câteva trucuri simple pentru a salva deliciosul preparat culinar. Icrele sunt extrem de gustoase și sănătoase, iar dacă sunt gătite cu grijă, vom obține o salată de icre gustoasă și de neuitat pentru cei de la masă.

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider
Scrie pentru Corina Tăbîrţă
Adauga un comentariu