Vegetariene

Salata de oua cu cascaval

Publicat: 09 iun. 2011
2

Ingrediente:

Pentru maioneza:

1 galbenus crud
1 lingurita de mustar
praf de sare
ulei

Pentru salata:

7 oua
300 g cascaval
1 lingura smantana
sare
piper

Pentru decor:

salata verde creata
masline
ardei iute rosu

Mod de preparare:

Punem ouale intr-o cratita, adaugam peste ele apa cat sa le acopere bine, adaugam un praf de sare si le punem la fiert. Le lasam la fiert 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
Dupa ce ouale s-au fiert, scurgem apa de pe ele si incepem sa le decojim, apoi le lasam la racit. Dupa ce s-au racit de tot, taiem ouale in cubulete marunte. Cascavalul il taiem tot in cubulete marunte. Pentru prepararea maionezei, punem un galbenus crud intr-un castron, adaugam o lingurita de mustar, un praf de sare si incepem sa mixam cu mixerul. Dupa ce am omogenizat putin ingredientele, incepem sa adaugam ulei, putin cate putin, mixand incontinuu, doar intr-o singura directie, pana incepe sa se formeze maioneza. Ulei adaugam pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.
Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa amestecam ingredientele pentru a obtine salata. Punem intr-un bol incapator cascavalul, adaugam apoi ouale, maioneza, o lingura de smantana si condimentam cu piper si sare dupa gust. Amestecam cu o lingura toate ingredientele, intr-o singura directie.

sursa articol: http://gourmandine.ro
sursa fotografie: http://www.citynews.ro




Adauga un comentariu