Salate

Salata de pui cu maioneza si ciuperci este un aperitiv delicios, ce se prepara simplu si usor

Publicat: 10 iun. 2019
2

Ingrediente:

  • 300 g carne de pui fiarta sau friptura rece
  • 1 conserva de ciuperci feliate (cca. 300 g) sau 500 g ciuperci proaspete
  • 1-2 castraveti murati
  • 1 ardei rosu gras California sau kapia
  • 1 ceapa mica tocata (rosie, alba sau 2 fire de ceapa verde) sau 2 catei de usturoi
  • o mana de verdeata: marar si patrunjel
  • sare, piper negru proaspat macinat

Pentru maioneza aveti nevoie de: 1 galbenus proaspat, 1 lingurita mustar, 80 ml ulei, sare. In maioneza puteti adauga si putin iaurt grecesc.

Mod de preparare salata de pui cu maioneza si ciuperci:

Carnea se taie in cubulete mici de cca. 1 cm. Puteti folosi carne de pui fiarta inainte sau friptura ce v-a ramas. Se taie ceapa si verdeturile, iar ciupercile se scurg bine. Daca doriti, puteti inlocui ceapa cu 1-2 catei de usturoi. Se taie apoi castravetii murati si ardeiul rosu. Amesteacati toate ingredientele intr-un castron incapator, peste care adaugati maioneza. Asta este tot. Pofta buna!

Ideal este sa pregatiti aceasta salata cu aproximativ sase ore inainte de a o consuma, pentru ca aromele sa se "imprieteneasca".





Adauga un comentariu