Salate

Salata de sfecla, cheddar si mar

Publicat: 24 ian. 2012

Ingrediente:

Pentru salata:

 1 mar verde, acru
 1 punga mix de frunze de salata
 4-5 felii cheddar
 1 cana sfecla rosie feliata si murata
 miez de la 4-5 nuci
 
Pentru vinegreta cu mustar:

 3 linguri ulei de masline
 1 lingura otet de mere sau din cidru
 1 lingurita mustar
 piper
 sare

Mod de preparare:

Spala marul si taie-l felii subtiri. Taie brânza cheddar cubulete si amestec-o cu marul, frunzele de salata, nucile si sfecla rosie. Pentru vinegreta, amesteca bine 3 linguri de ulei cu otet, adaugând apoi mustarul, sare si piperul.

Toarna vinegreta peste salata si amesteca bine, daca o servesti imediat sau pune-o într-un recipient si adaug-o la salata chiar înainte de o servi. Ies cam 2 portii generoase, chiar 3 daca va plac cantitatile mai mici.

sursa reteta si fotografie: Salata de sfecla, cheddar si mar



loading...

Adauga un comentariu