Salate

Salata de sfecla rosie cu hrean

Publicat: 12 apr. 2011

Ingrediente necesare:

2 kg de sfecla rosie
3 bucati de hrean
sare
otet
zahar

Mod de preparare:

Sfecla rosie se fierbe in cuptor, pentru un gust mai bun.
De asemenea, se poate folosi si cruda.
Se rade apoi pe razatoarea mare.
Hreanul se da pe razatoarea mica.
Apoi se amesteca aceste doua ingrediente.
Se pun sarea, otetul si zaharul dupa gust.

Sfecla rosie isi pastreaza proprietatile, indiferent de procesul prin care aceasta a fost gatita.
Chiar daca aceasta are gustul dulce, nu contine multe calorii.
Contine potasiu, acid folic (vitamina B) si alte vitamine, imbunatatind metabolismul.
Hreanul are efecte antibiotice puternice, dar si proprietati curative. De asemenea, hreanul mai are calitati terapeutice si proprietati antibacteriene.
Acesta are un continut de vitamina C, calciu, minerale si altele. Este benefic impotriva reumatismului si pentru caile respiratorii.



loading...

Adauga un comentariu