Salate

Salata de vinete – Reteta de post

Publicat: 15 mart. 2016

Ingrediente:

500 gr vinete coapte
2 ardei copti
1 ceapa alba
3 crengute menta
4 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri otet de vin
1 legatura patrunjel
sare

Mod de preparare:

Daca folosesti vinete congelate, lasa-le mai intai sa se dezghete si sa se scurga de surplusul de zeama. Intr-un robot de bucatarie adauga ceapa taiata in sferturi si mixeaza bine pana este tocata foarte fin. Adauga apoi ardeii, vinetele, menta si patrunjelul si mixeaza totul foarte bine. Treptat incorporeaza uleiul si otetul.

Scoate salata intr-un bol si asezoneaza dupa gust cu sare. Daca o doresti mai acrisoara mai poti adauga otet.
Salata de vinete greceasca se serveste rece pe felii de paine prajita sau alaturi de lipie calda.

sursa: acasa



loading...

Adauga un comentariu