Iată un preparat simplu, dar extrem de gustos. Cartofii noi sunt o trufanda de primăvară, aşa că profită de ei şi prepară această salată delicioasă!
1 kg cartofi noi, mici, spălaţi
500 g ciuperci brune
200 g smântână fermentată (25 % grăsime)
1 legătură usturoi verde
1 legătură mărar verde, tocat
ulei pentru prăjit
sare
piper
Speli ciupercile, le tai în jumătăţi, le fierbi în apă clocotită cu sare până sunt gata şi le laşi la scurs. Câmd s-au scurs, le amesteci su smântâna cu usturoiul verde tocat mărunt. Cartofii bine spălaţi îi prăjeşti întregi în baie de ulei, până sunt rumeniţi. Îi scoţi pe şervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei, şi îi condimentezi cu sare şi piper. Îi laş puţin la răcorit, îi aranjezi peste ciuperci şi presari mărar proaspăt tocat.