Salate

Salata Mimoza

Publicat: 05 mai 2011
2

Ingrediente:

1 kg cartofi
3/4 kg morcovi
1/2 kg sunca presata sau salam victoria
1/2 kg cascaval
400 ml smantana
1 borcan de maioneza de 400 grame
sare
piper
putin marar

Mod de preparare:

Se fierb cartofii cu coaja, impreuna cu morcovii in apa cu sare. Cartofii se lasa sa se raceasca, se decojesc si se rad pe razatoarea mare impreuna cu morcovii, sunca presata si cascavalul. Smantana se amesteca cu maioneza usor pana la omogenizare, se sareaza si se pune piper dupa gust! Intr-un vas de yena (sau in mai multe castronele de preferat transparente) se adauga putin din dressingul format din maioneza si smantana, cat sa formeze un strat pe fundul vasului; apoi se presara cartofii rasi dar usor sa nu se preseze si se adauga inca un strat subtire din dressing cat sa acopere cartofii; la fel se procedeaza si cu celelalte ingrediente rase in ordinea: sunca rasa-dressing-cascaval-dressing-morcovi-dressing! Este important sa se pastreze putin „afanata” salata si sa nu se preseze! La sfarsit se adauga peste salata tot dressingul ramas! Deasupra se presara putina verdeata!




Adauga un comentariu