Craciun si Revelion

Salata Olivier trebuie pregatita anume asa! Reteta originala care a facut inconjurul lumii

Publicat: 21 nov. 2018
2

Desi aceasta salata a aparut pe pamantul rusesc, aceasta a fost creata in 1860 de catre bucatarul sef si proprietarul restaurantului in stil parisian din Moscova, Lucien Olivier. Salata era cartea de vizita a restaurantului si atragea o multime de clienti. Salata creata de bucatarul chef era una rafinata, din ingrediente sofisticate si asezonata cu sos deosebit, asemanator cu cel al maionezei. Va recomandam sa incercati aceasta reteta si sa savurati gustul nobil, aducand luxul pe masa de sarbatoare!olivie

Ingrediente: 2 gainuse de munte fierte, 1 limba de vita (fiarta), 100 g de caviar negru, 200 g de salata verde, 25 raci fierti, 1/2 borcan de cornisoni murati, 1/2 cutie de soia (conserva), 2 castraveti proaspeti, 100 g de capere,  5 oua fierte, 2 oua (pentru sos), 400 ml de ulei de masline (pentru sos), otet de vin frantuzesc (pentru sos).

Mod de preparare: Taiati carnea fiarta de gainuse si limba de vita. Puneti-le intr-un bol si adaugati caviarul negru, salata verde rupta in bucati, cozile de raci, cornisonii murati taiati si conserva de soia.

Taiati marunt castravetii proaspeti, presarati caperele si tocati marunt ouale fierte. Amestecati toate ingredientele si asezonati-le cu sos de maioneza, preparat din 2 oua, 400 ml de ulei de masline si otet de vin frantuzesc.





Adauga un comentariu