News Flash:

Salavastru, infractor?

11 Decembrie 2006
2724 Vizualizari | 3 Comentarii
Valerian Salavastru
• Impotriva lui Valerian Salavastru, seful cancelariei prefectului, exista toate probele pentru a fi acuzat de uzurpare de calitati oficiale potrivit articolului 324 din Codul Penal • Asta deoarece Salavastru dispune efectuarea unor controale de legalitate, desi prin fisa postului intocmita in baza Legii Institutiei Prefectului nu i-au fost date asemenea atributii • Totodata, pe usa biroului lui Salavastru se afla o placuta cu inscriptia - Sef Corp Control • Ministerul Administratiei si Internelor a transmis fostului prefect Radu Prisacaru ca seful cancelariei nu are dreptul sa efectueze controale, dar Salavastru ignora acest lucru
Nici dupa arestarea lui Radu Prisacaru unii indivizi care lucreaza in Casa Patrata nu se sinchisesc sa se puna la punct cu legea, ba dimpotriva, o ignora de parca ar lucra intr-o entitate separata de stat. Este vorba si despre Valerian Salavastru, seful cancelariei prefectului, impotriva caruia exista toate probele pentru a fi acuzat de uzurpare de calitati oficiale, potrivit Codului Penal. Aceasta infractiune se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani. "Folosirea fara drept a unei calitati oficiale, insotita sau urmata de un act legat de aceasta calitate se pedepseste cu inchisoare la 1 la 3 ani", se arata in articolul de lege mentionat. Calitatea oficiala de care Salavastru se foloseste abuziv de aproape doi ani este cea de sef al Corpului de Control al prefectului, deoarece in fisa postului, respectiv de sef al cancelariei, este prevazut ca acesta trebuie sa se ocupe de cu totul alte lucruri. Astfel, potrivit Legii 340/2004 privind prefectul si institutia prefectului, modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului 179/2005, seful cancelariei prefectului se ocupa in primul rand de asigurarea conditiilor necesare desfasurarii sedintelor de lucru ale prefectului, de analizarea datelor oferite de sondaje privind situatia economica si sociala a judetului, de organizarea conferintelor de presa si contribuie la elaborarea unor politici generale de imagine a prefectului si a institutiei. Acest individ, Salavastru, nu a facut mai nimic din toate acestea, desi este platit regeste din bani publici. In schimb, s-a ocupat indeaproape de dispunerea si efectuarea unor controale la institutiile si societatile comerciale care incurcau afacerile PNL. Controalele politice Potrivit legislatiei in vigoare, controlul de legalitate este o atributie ce revine exclusiv functionarilor publici. Valerian Salavastru nu este functionar public, ci este angajat cu contract la cancelaria prefectului. Anul acesta, Ministerul Administratiei si Internelor l-a informat pe fostul prefect Radu Prisacaru ca seful cancelariei nu are dreptul sa efectueze controale, dar acest aviz negativ a fost ignorat tot timpul. Mai mult decat atat, odata cu prezentarea raportului de activitate al fostului prefect, a fost intocmit un document, intitulat "2005 - 2006 - Carta Alba, Institutia Prefectului Judetului Iasi", in care sunt raportate activitatile institutiei, realizarile si nerealizarile. In acest document, apare, cu fotografie, si Valerian Salavastru care se lauda, in calitate de Sef al Corpului de Control, ca a controlat zece primarii comunale, Directia Sanitar Veterinara, Serviciul Judetean de Ambulanta si Spitalul Orasenesc Harlau. A uitat insa sa mentioneze controalele efectuate la comanda politica, cum ar fi verificarile de la Regia Autonoma Judeteana de Apa si Canal, Primaria municipiului Iasi, precum si societati comerciale private. Vom reveni.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

controalele politice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

620 viz    0 com
759 viz    0 com
10760 viz    22 com
7166 viz    14 com
3361 viz    3 com
7019 viz    15 com

Comentarii (3)

Tziganka  | #3717
E drept ca in ultimul timp fisa postului sufera de pe urma "modernizarii", astfel incat, veti vedea din ce in ce mai des scris la finalul fisei postului" si alte atributiuni".....asa ca, probabil, controalele "la comanda" or fi insemnand "si alte atribuiuni". Banuiesc totusi ca secretara domnului Salavastru, care nu are in fisa postului "si alte atributiuni" ar trebui sa se gandeasca serios la gravitatea actelor sale , respectiv, indeplinirea functiei de sef al cancelariei prefectului, organizand conferintele de presa si sedintele de lucru ale prefectului, si toata munca care ii revenea de fapt domnului Salavastru. Vinovata e dumneaiei, ca l-a incurcat pe cancelar, si ia preluat atributiunile dumnealui. Asa incat, cu mult timp liber la indemana...cancelarul e comisar, si nu oricare, Catani. Caracatita are inca treaba pe la noi si atmosfera calda de la Casa Patrata ii face bine.
bobo  | #3718
au respectat vreodata legea?datorita activitatii lui salavastru sunt persoane care au clacat medical.nimeni oare nu poate instaura legea in prefectura?
bobo  | #3719
au respectat vreodata legea?datorita activitatii lui salavastru sunt persoane care au clacat medical.nimeni oare nu poate instaura legea in prefectura?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017175 (s)