Sport

Sălile de culturism și fitness din România s-ar putea deschide după data de 15 iunie. Aparatele de aer condiționat vor fi interzise

Publicat: 20 mai 2020

După data de 15 iunie, sălile de culturism și fitness din România s-ar putea redeschide, cu respectarea unui set de condiții necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Sălile de culturism și fitness din România s-ar putea redeschide după 15 iunie, cu respectarea unui set de condiții necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a declarat președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean.
Mai mulți reprezentanți ai sălilor de culturism și fitness au avut luni o întrevedere cu ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, și cu președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean.

Sălile de culturism și fitness ar putea fi redeschise după 15 iunie

„A fost o discuție preliminară în care am discutat și am propus anumite lucruri care ar fi valabile în sălile de culturism și fitness, pentru că nu sunt un capitol aparte din viața noastră socială. Și am spus să avem o discuție preliminară în care fiecare să vină cu propuneri, care vor fi înaintate Ministerului Sănătății.
Părerea mea personală, nu are legătură cu ceea ce transmit autoritățile, este că e posibil ca după 15 iunie să fie deschise aceste săli. A fost un grup de oameni de afaceri care au mai multe săli, dar și individuali, am înțeles că vor să se constituie în asociație sau patronat. Cert este că găsim deschidere și vrem să facem un lucru bun împreună”, a declarat Toncean.

Aparatele de aer condiționat, interzise în sălile de culturism și fitness

Printre măsurile pe care administratorii sălilor ar trebui să le respecte se află și interzicerea folosirii aparatelor de aer condiționat:

„Bineînțeles că va fi nevoie și de respectarea unor restricții necesare. Spre exemplu, neutilizarea aparatelor de aer condiționat în săli, pentru că geamurile rămân închise, expectorațiile, saliva se depune pe aparate și nu ai timpul fizic să le dezinfectezi. Din punctul meu de vedere, obligatoriu ar fi și dezinfectarea tuturor aparatelor după fiecare utilizare. Chiar reprezentanții sălilor au făcut această propunere”.
Adauga un comentariu