Stiri medicale

Saliva lipitorilor, leac in 15 boli

Publicat: 03 ian. 2011

Lipitoarea este unica vietate inregistrata ca medicament, multi specialisti numind-o doctorul universal.


Hirudoterapia
si, mai nou, hirudoreflexoterapia (tratamentul cu ajutorul lipitorilor prin folosirea unor puncte reflexogene) constituie mijloace terapeutice incercate de tot mai multi bolnavi. O lista scurta a afectiunilor in cazul carora este indicata hirudoterapia ar include: hipertensiune arteriala, cerebroscleroza, arterioscleroza, stenocardie, cardioscleroza postinfarct, tromboflebite, varice, hemoroizi, afectiuni ginecologice, afectiuni ale pielii, migrena, infertilitate, afectiuni oculare, prostate si parodontoza.

30 de substante active biologic
Cercetarile stiintifice confirma actiunea terapeutica a hirudinului (substanta care se gaseste in saliva lipitorilor) asupra organismului uman. Pe langa hirudin, in saliva lipitorilor se mai gasesc inca 30 de substante active, care nu pot fi sintetizate sau create pe cale artificiala.

Medicina orientala a dovedit existenta pe piele a unor zone deosebite (puncte) care au o legatura bine exprimata cu organele interne. Capacitatea de a influenta de la suprafata pielii organele interne permite folosirea in scopuri terapeutice a hirudoreflexoterapiei. Este vorba de combinarea a doua metode: acupunctura si hirudoterapia. Astfel, se pune in actiune punctul reflexogen, prin intermediul intepaturii lipitorii.

Lipitorile se folosesc si in ginecologie
Hirudoterapia are rezultate pozitive in cazul unor afectiuni cum sunt endometritele, inflamarea ovarelor, mastita, modificari degenerative ale ovarelor, sterilitate. Efectul terapeutic se observa destul de repede, durerile scad brusc, temperatura se normalizeaza, ciclul menstrual devine normal. Ca mijloc profilactic in perioada postoperatorie, lipitorile sunt folosite si in chirurgie. Hirudoterapia grabeste vindecarea cusaturilor postoperatorii si contribuie la dezinflamarea cicatricelor.

Lipitorile mai sunt folosite cu succes si in tratarea bolilor de piele: in diferite tipuri de dermatoze, in toxicodermie, impotriva eczemelor, in tuberculoza pielii (lupus), chiar si impotriva psoriazisului. In cazul furunculilor, hirudoterapia este cea mai eficienta si cea mai lipsita de durere metoda de tratament. Umflaturile, inrosirile si durerile dispar a doua zi dupa aplicarea lipitorilor. De curand, hirudoterapia a devenit foarte populara si in stomatologie: in cazurile de parodontoza, de gingivita, nevralgii, stomatita.

O sedinta dureaza minim 10 minute
Medicul stabileste numarul lipitorilor, zona si punctele in care sunt aplicate acestea, in functie de starea bolnavului. La unele persoane, sedinta poate dura 10-15 minute, la altele – cateva ore. Daca sangele contine virusi, microbi sau produse toxice, lipitorile incep sa scuipe un lichid care contine aceste substante daunatoare. Concentratia de toxine din sange dupa sedinta de hirudoterapie scade de zece ori. Acest fapt poate fi comparat cu procedura de hemodializa sau cu functionarea unui rinichi artificial.loading...

Adauga un comentariu