Magazin

Salman Rushdie, dupa atentatul de la Paris: „Religia merita lipsa noastra curajoasa de respect”

Publicat: 08 ian. 2015
1
Scriitorul Salman Rushdie, condamnat la moarte in Iran pentru publicarea cartii Versetele Satanice, a condemnat atacul terorist petrecut la sediul publicatiei Charlie Hebdo. „Religia, ca orice alta idee, merita critica s lipsa noastra curajoasa de respect”, spune  Rushdie.
Intr-un mesaj transmis in cursul zilei de ieri, Salman Rushdie a condamnat in termeni duri consecintele fanatismului religios care a dus la masacrul de la Paris.
„Religia, forma medievala de absurditate, devine o adevarata amenintare pentru libertatile noastre in momentul in care se combina cu armele zilelor noastre”, spune Rushdie, potrivit Daily Mail.
Potrivit scriitorului britanic cu origini indiene, totalitarismul religios a dus la o „mutatie mortala in inima Islamului” ale carei consecinte tragice se vad acum la Paris.
„Sunt alaturi de Charlie Hebdo, cum trebuie sa fim cu totii, pentru a apara arta satirei, care a fost intotdeauna o forta pentru libertate si impotriva tiraniei, a necinstei si prostiei”, a mai spus Rushdie.
Salman Rushdie se exprima in termeni duri la adresa religiei. Potrivit scriitorului, expresia „respect pentru religie” a devenit sinonima cu „frica de religie”. „Religia, ca orice alta idee, merita critica si lipsa noastra curajoasa de respect„, spune Rushdie.
Salman Rushdie a fost condamnat la moarte de ayatollahul Khomeini al Iranului pentru cartea sa „Versetele Satanice”.
Sursa: realitatea.net
Adauga un comentariu