Arte vizuale

‘Salonul Fotografului Roman’ – de astazi la MNTR

Publicat: 27 sept. 2016

Expozitia „Salonul Fotografului Roman”, eveniment aflat la editia a III-a, se va deschide marti, de la ora 19,00, la Muzeul National al Taranului Roman (MNTR).

Organizat de MNTR si asociatia culturala Arta si Imagine, evenimentul doreste sa prezinte realizarile din acest an ale cursantilor celor mai active 16 scoli de fotografie din Romania (de la cele care organizeaza doar workshop-uri pana la scoli cu o temeinica pregatire in teoria si practica fotografica), pe o durata mai lunga de timp, dar si realizarile unor fotografi independenti.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, expozitia este constituita din 159 de lucrari, majoritatea intr-un format mare de 70 x 50 cm, incluzand si un proiect fotografic deosebit, special realizat pentru acest eveniment.

„Unul dintre scopurile evenimentului este de a arata imaginea reala a rezultatelor activitatii acestor scoli de fotografie, de a prezenta genurile si conceptele fotografice pe care le promoveaza, astfel incat orice doritor de a invata fotografie intr-un cadru organizat sa aleaga o anumita scoala de fotografie pe care o considera reprezentativa pentru ceea ce-si doreste de la aceasta forma de arta. In acest fel, printr-o selectie pe care o vor face viitorii cursanti, printr-o inscriere la o anumita scoala, se dezvolta printr-o relationare fireasca intre o institutie de invatamant si potentialii sai cursanti o relatie de cerere si oferta intre consumatorii de arta fotografica si cei care o ofera publicului larg”, se arata in comunicat.

Expozitia va fi deschisa pana pe 9 octombrie.loading...

Adauga un comentariu