Economic Local

Salubris SA a semnat contractul pentru furnizarea autogunoierelor în valoare de 1,4 milioane de euro! O firmă din București a depus singura ofertă

Publicat: 06 ian. 2021
Firma de salubritate a Primăriei cheltuie 1,4 milioane de euro pe nouă autogunoiere și două vehicule pentru curățenia stradală zilnică. La licitație s-a prezentat o singură firmă, din București
Sediul Salubris SA, de pe șoseaua Națională

Salubris SA a finalizat o nouă licitație pentru achiziția unui număr de nouă autogunoiere și două vehicule pentru curățenia stradală. Achiziția face parte din campania de îmbunătățire a serviciilor. Singura ofertă depusă a fost declarată câștigătoare

Firma de salubritate a Primăriei Iași a finalizat, recent, licitația pentru achiziția de noi autogunoiere. Valoarea estimată a contractului este de 6.619.500 lei, fără TVA, aproximativ 1,4 milioane euro. Procedura a fost împărțită în 3 loturi: autogunoiere cu echipament de compactare 9 metri cubi – 3 bucăți, autogunoiere cu echipament de compactare 15 metri cubi – 6 bucăți și vehicule multifuncționale cu accesorii – 2 bucăți. La procedură a participat o singură firmă, Grădinariu Import Export SRL, din București, care a fost declarată câștigătoare. Societatea este controlată în proporție de 90 la sută de către Andrei Călin Grădinariu. În 2019, cifra de afaceri a fost de 210.495.882 lei, profit de 16.945.859 lei, datorii de 68,1 milioane lei și un număr de 49 de angajați. Oferta finală s-a încadrat în prevederea bugetară a autorității contractante.

Ce specificații tehnice vor avea noile autogunoiere

Caracteristicile tehnice ale autogunoierelor din primul lot sunt următoarele: masă maximă autorizată – 12.000 kg, cabină cu 3 locuri, motor de 6.700 cmc, normă de poluare Euro 6D, rezervor de 180 litri, servodirecție, dispozitiv de încărcare pentru recipienți pentru gunoi de 1.110 litri, 240 litri și 120 litri. Termenul de livrare variază între 90 și 150 de zile.

„Ofertantul trebuie să dețină unitate service omologată RAR, precum și minimum 4 echipaje mobile pentru intervenție în maximum 24 de ore de la notificare. În cazul în care nu deține service agreat sau contract de service cu un operator economic agreat din municipiul Iași, ofertantul va prezenta un angajament prin care se obligă să asigure și să suporte toate cheltuielile aferente transportului autovehiculului și/sau echipamentul ofertat (șofer, carburant, adblue, rovigneta, etc.) tur-retur, în perioada de garanție, din Iași până în localitatea unde deține service agreat sau are contract cu operator agreat”, sunt condițiile ce trebuie respectate de firma din București.

Firma de salubritate preferă să închirieze utilaje pentru lucrările de la Depozitul Ecologic Țuțora

Salubris SA a finalizat altă licitație, de data asta pentru închirierea unui număr de două buldozere. Recent, comisia de evaluare a stabilit că oferta societății Vami Sofi Trans SRL este eligibilă. Astfel, valoarea finală a contractului a ajuns la 367.000 lei, fără TVA, aproximativ 76.000 de euro. Mai precis, timp de 1 an, vor fi închiriate două buldozere cu tot cu personal. Utilajele vor fi folosite pentru lucrările de la Depozitul Ecologic Țuțora. Vam Sofi Trans SRL, din Iași, este deținută de Ionuț Andrei Vlad. În total, trebuie acoperite 1.500 de ore de lucru pe perioada contractului. Firma câștigătoare nu este la primul contract cu Salubris SA.

Comentarii
  • Mai baieti da masini de maturat strazile si trotuarele cand dracu cumparati voi ca 60 % din praful din Iasi vi se datoreaza voua ca nu maturati orasul.
    Ati cumparat autoturism electric ca sa-si plimbe fundul directorii dar cu banii pe autoturismul electric cumparati 3 masini de maturat trotuarele si mai micsorati poluarea din Iasi.
    Mai baieti va jucati cu focul si o sa va frigeti pana la urma.

Adauga un comentariu