Economic Local

Salubris SA cumpără anvelope pentru autogunoiere! Contractul are o valoare estimată de 100.000 euro

Publicat: 30 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salubris SA cumpără anvelope pentru autogunoiere Contractul are o valoare estimată de 100.000 euro
Salubris SA cumpără anvelope pentru autogunoierele din dotare

Salubris SA achiziționează anvelope pentru autogunoierele din dotare, în cadrul programului național de achiziții. Peste 300 de anvelope și camere de aer vor costa aproximativ 100.000 euro. Procedura este programată pentru mijlocul lunii viitoare. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Salubris SA achiziționează anvelope pentru autogunoiere, în cadrul programului anual de achiziții. Procedura este programată pe data de 15.07.2020, prevederea bugetară fiind de 476.000 le, fără TVA, adică 100.000 euro. Procedura este împărțită în două loturi: anvelope pentru turisme, camioane, utilaje și anvelope pentru tricicluri și camere de aer.

„Autoritatea contractantă nu are obligația achiziționării întregii cantități de produse contractate. Livrările se vor face eșalonat, în funcție de necesitățile autorității contractante. Ofertanții nu vor impune limita de cantitate/valoare pe comanda emisă. Produsele vor fi livrate la depozitul beneficiarului din str. Aurel Vlaicu, nr. 76, Iași. Produsele, la data livrării, trebuie să fie fabricate cu maximum 6 luni înainte de livrare. Prețul produselor este ferm în lei pentru o perioadă de 12 luni și include toate costurile cu livrarea la adresa specificată”, se arată în caietul de sarcini.

Salubris SA a stabilit necesarul de anvelope pentru autogunoierele din dotarea companiei

Conform caietului de sarcini, primul lot conține 14 produse, în timp ce al doilea lot este compus din 322 anvelope. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„În prezent, autoritatea contractantă deține un contract de furnizare anvelope și camere auto pentru perioada 2019-2020. Obiectivul general îl reprezintă desfășurarea în condiții corespunzătoare și în siguranță a activităților prestate de angajații Salubris SA. Obiectivul specific îl reprezintă desfășurarea în bune condiții a activității în cadrul Secției III ATA (ateliere și transport auto) și Secția I DSU, pentru preluare, transport și depozitare deșeuri”, se arată în caietul de sarcini.

Firma de salubritate investește în echipamente pentru reducerea poluării din municipiul Iași

Salubris SA ia în calcul și măsuri pentru reducerea poluării din oraș, prin achiziția unor echipamente performante. Recent, firma de salubritate a primăriei a demarat o licitație pentru achiziția unei autospeciale de transport containere și a două sisteme pentru pulverizarea vaporilor de apă. La procedura cu o prevedere bugetară de 1,4 milioane lei, fără TVA, aproape 300.000 euro, s-a prezentat o singură societate. Este vorba despre Grădinariu Import Export SRL, din București, care a licitat pentru ambele loturi. Oferta a intrat în evaluare. Societatea este deținută de doi asociați: Andrei Călin Grădinariu și Radu Grădinariu. În 2019, firma cu obiect de activitate „comerț cu alte autovehicule” a înregistrat o cifră de afaceri de 210,4 milioane lei, profit de 16,9 milioane lei, datorii de 68,1 milioane lei, cu 49 angajați.

Deșeurile nu vor mai fi plimbate prin tot orașul, urmând să fie colectată o cantitate mai mare dintr-un singur punct de lucru

Tot din campania de reducere a poluării face parte și licitația pentru achiziționarea unui sistem de translație a deșeurilor. Procedura lansată de Salubris SA are o prevedere bugetară de 600.000 lei, fără TVA, aproape 130.000 euro. Prin această achiziție, Salubris vrea să micșoreze timpii de transport al deșeurilor spre groapa de gunoi Țuțora. Sistemul are rolul să preia deșeurile descărcate din autogunoiere și să le transfere către camioane cu capacitate mare. La licitație s-a prezentat o singură societate: CTE Solution – Utilaje Specializate SRL, din județul Ilfov. Sistemul de translație va fi folosit în cartierele Păcurari, Dacia, Canta, Alexandru cel Bun și Copou. Așadar, autogunoierele nu vor mai traversa orașul spre depozitul ecologic, ceea ce înseamnă patru ore doar pe drum, dus-întors.

Adauga un comentariu