Economic Local

Salubris SA cumpără hipoclorit de sodiu de aproape 40.000 euro! Drumurile și trotuarele vor fi dezinfectate

Publicat: 22 mai 2020
Chiar dacă a trecut starea de urgență, echipele Salubris continuă dezinfectarea străzilor din oraș

Salubris SA cumpără hipoclorit de sodiu pentru dezinfectarea drumurilor și trotuarelor. Licitația va avea loc în cursul acestei săptămâni. Necesarul este de 40.000 kilograme, cu o concentrație de soluție de minimum 12,5 la sută. Pe perioada stării de urgență s-a intervenit zilnic, în intervalul orar 22:00 – 06:00.

Pe data de 26 mai, Salubris SA, societatea de salubritate a Primăriei, organizează o licitație pentru achiziționarea unei cantități de 40.000 kilograme de hipoclorit de sodiu, cu o concentrație de soluție de minimum 12,5 la sută. Prevederea bugetară este de 198.000 lei, fără TVA, aproape 40.000 euro. Firma care va câștiga contractul trebuie să onoreze comenzile în termen de 24 de ore de la data transmiterii. Produsul va fi folosit pentru dezinfectarea spațiilor publice (drumuri, trotuare).

„Livrările se vor face eșalonat, doar la comanda emisă de achizitor, în funcție de necesitățile autorității contractante. Comanda minimă solicitată la o livrare: 1.000 kilograme. Perioada de garanție a produselor trebuie să fie de minimum 12 luni. Livrarea produsului se va face pe riscul și cheltuiala contractantului”, se arată în caietul de sarcini.

Străzi dezinfectate pe perioada stării de urgență. Toate scările de bloc au fost igienizate

În perioada stării de urgență, firma de salubritate a acționat pe arterele din oraș, care nu erau încadrate ca spații verzi, pentru pulverizarea de dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu. S-a acționat zilnic în intervalul orar 22:00 – 06:00. Acțiunile au fost aprobate de Comitetul Local pentru situații de Urgență al municipiului Iași. Produsul a fost folosit în conformitate cu aprobările Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași. În paralel, s-a desfășurat și programul normal de spălare a arterelor cu apă și detergent. Totodată, prin Termo Service SA, s-au luat măsuri și pentru igienizarea scărilor de bloc. Au fost folosite substanțe pe bază de clor mai ales în spațiile comune din blocuri. S-a folosit o cantitate de 1 litru de clor pentru fiecare preș aflat la intrarea scărilor de bloc.

Mașinile vor fi ridicate în zonele unde arterele sunt blocate

Salubris SA a anunțat că va continua campania de curățenie a străzilor începând de luni, 25 mai, când se va interveni în cartierul Tătărași, pe străzile Han Tătar și Ciurchi. Cartierul va fi curățat pe data de 26 mai, urmând ca tot în cursul săptămânii viitoare să se intervină pe bulevardul Tudor Vladimirescu, străzile Dudescu, Ion Creangă și Sarmisegetusa. Acțiunile de salubrizare vor fi anunțate cu 24 – 48 ore înainte de intervenție.

„Proprietarii de autovehicule parcate în zona/ perioada planificată pentru salubrizare trebuie să asigure eliberarea carosabilului pentru a facilita intervenția utilajelor de salubrizare – în caz contrar este posibil ca autovehiculele să fie ridicate și să se aplice amenzi proprietarilor”, transmit reprezentanții Salubris.

Salubris SA cumpără și sisteme de pulverizare a apei pentru reducerea poluării

Societatea de salubritate continuă campania de achiziții și pe data de 15 iunie, când va fi organizată o licitație pentru achiziția unei autospeciale de transport containere și două sisteme pentru pulverizarea vaporilor de apă. Sistemul va fi folosit pentru reducerea poluării în municipiu. Contractul are o valoare estimată de 1.410.000 lei, fără TVA, aproape 300.000 euro. Oferta cu prețul ce mai mic va fi declarată câștigătoare.
Adauga un comentariu