Sanatate

Șampon dermatită seboreică: Tratamentul care te scapă rapid de mătreață

Publicat: 17 nov. 2021
persoana care sufera de dermatita seboreica
Dermatita seboreică provoacă leziuni și plăci simetrice cu scuame galbene și uleioase

Dermatita seboreică este o afecțiune care cauzează uscare și mâncărime la nivelul scalpului. Afecțiunea se poate trata cu ajutorul unui șampon pentru dermatită seboreică. Este o afecțiune dificil de diagnosticat, din cauza faptului că simptomele sale sunt asemănătoare cu cele provocate de afecțiuni similare. Simptomele dermatitei seboreice au tendința să apară și să dispară la anumite intervale de timp.

De cele mai multe ori, dermatita seboreică este declanșată de traume, stres emoțional sau depresie. De asemenea, administrarea anumitor medicamente sau oboseala și lipsa somnului pot contribui la apariția acesteia.

Persoanele care suferă de boli cronice ale pielii se pot confrunta cu probleme emoționale din cauza acestei afecțiuni. Dacă simptomele scapă de sub control, dermatita seboreică provoacă leziuni și plăci simetrice cu scuame galbene și uleioase.

femeie care isi tine mana in parul ei cu matreata
Pentru a reuși să scapi de dermatită seboreică trebuie să utilizezi produse non-iritante

Șampon dermatită seboreică: Cea mai eficientă metodă pentru a combate afecțiunea

Cele mai predispuse zone ale corpului la mâncărime sunt fața, scalpul, spatele, urechile și pieptul. Dacă această afecțiune se manifestă la nivelul scalpului poți apela la un șampon pentru tratarea dermatitei seboreice. Din moment ce folosești un șampon testat dermatologic vei putea observa rezultatele de la prima aplicare, acesta având și un efect anti-recidiv de până la 6 săptămâni. Este important ca șamponul să nu conțină parabeni și să fie potrivit atât pentru părul normal cât și pentru cel gras.

Specialiștii consideră că acest șampon este una dintre cele mai bune soluții împotriva acestei afecțiuni. Acesta curăță delicat părul, hrănindu-l în profunzime. De asemenea, contribuie la întărirea structurii firului de păr, inhibând producția de microorganisme responsabile de producția mătreței.

Medicii spun că dacă șamponul conține ulei din nucă de Brazilia, acesta va reduce descuamarea și producția mătreței uscate. Conform unor teste dermatologice prin aplicarea unui șampon pentru dermatită seboreică descuamarea este redusă la 70%.

persoana care sufera de dermatita seboreica
Lipsa somnului poate contribui la apariția dermatitei seboreice

Este recomandată vizita la medic atunci când simptomele vă provoacă stres, ajungând să ai probleme cu somnul sau îți afectează activitățile zilnice. De asemenea, atunci când simptomele îți provoacă anxietate și stânjeneală.

Dermatită seboreică: Șampon și remedii naturiste care te scapă de mătreață

Pentru a reuși să scapi de dermatită seboreică trebuie să utilizezi produse non-iritante și să aplici antimicotice sub formă de șampoane. Pe lângă șamponul cumpărat din farmacii poți folosi și remedii care se regăsesc în fiecare casă. Unul dintre cele mai bune remedii care sporește procesul de vindecare este lămâia.

Este cunoscut faptul că lămâia omoară ciupercile datorită acizilor și proprietăților antiinflamatoare. Pentru a pregăti un remediu naturist care să te ajute să scapi de mătreață trebuie să storci zeama de la o lămâie, punând-o ulterior într-un recipient cu pulverizator și apoi aplică pe scalp. Este important să lași soluția să acționeze 10 minute.

copil care sufera de deramtita seboreica
Afecțiunea se poate trata cu ajutorul unui șampon pentru dermatită

Un alt remediu „minune” care te va ajuta să scapi de afecțiune este aloe vera. Această plantă tratează multiple afecțiuni printre care și mătreața. Pentru a aplica remediul este necesar să extragi gelul din frunzele de Aloe, să procesezi cu ajutorul robotului de bucătărie și să aplici gelul pe zonele afectate. Se lasă 20 de minute să acționeze și apoi se clătește cu apă caldă.

Un alt remediu care se poate folosi împreună cu un șampon pentru dermatită seboreică este bicarbonatul de sodiu, acesta combinat cu tratamentul cu șampon are un efect vizibil.

Se știe din cele mai vechi timpuri că bicarbonatul de sodiu este arma perfectă în lupta împotriva ciupercilor și micro-organismelor. Astfel, acesta se dizolvă în apă și se aplică direct pe pielea scalpului, masând zona exact ca în cazul unui șampon pentru dermatită seboreică.

persoana care sufera de dermatita seboreica
Dermatita seboreică este declanșată de traume, stres emoțional sau depresie
Adauga un comentariu