Stiri si curiozitati

Șampon pentru creșterea părului: Cum să-l ajuți cu proteine, minerale și vitamine

Publicat: 25 nov. 2021
femeie care se spala cu sampon pe par
Părul are nevoie să fie hrănit din interior cu proteine, minerale, vitamine și grăsimi sănătoase

Dacă îți dorești să ai un păr mai lung într-un timp cât mai scurt posibil, atunci trebuie să apelezi la un șampon pentru creșterea părului.

Viteza creșterii părului depinde de mai mulți factori. Fără îndoială, cel mai important este genetica. Dar și alimentația, ritualul de îngrijire, produsele folosite și agresiunile externe la care este supus părul pot afecta perioada în care îți crește părul.

Dacă îți dorești un păr lung și sănătos într-un timp cât mai scurt, atunci trebuie să ai în vedere faptul că părul tău are nevoie să fie hrănit din interior cu proteine, minerale, vitamine și grăsimi sănătoase.

femeie care se spala cu sampon pe par

În cazul în care vrei să ai o păr mai lung într-un timp cât mai scurt, este foarte important să nu te bazezi doar pe produsele de îngrijire, ci și pe adoptarea unui stil de viață sănătos care să te ajute în atingerea obiectivului propus. În asemenea situații, este foarte important să mănânci proteine de calitate, precum carne slabă, pește sau linte, avocado și salate proaspete. În plus, trebuie să renunți la sucuri si alcool și să bei cât mai multă apă.

Un alt factor la care probabil nu te-ai gândit este somnul. Aceste este important deoarece corpul folosește acest repaos pentru a se regenera, iar în proces este inclus și părul.

femeie care se spala cu sampon pe par

Șampon pentru creșterea părului: La ce produse profesionale să apelezi

Oricât de mult ți-ai dori ca părul să crească foarte rapid, acest lucru este aproape imposibil. O rădăcină fragilă și fire de păr subțiri care se rup repede pot afecta creșterea. Șampoanele pentru creșterea părului sunt potrivite în aceste situații deoarece pot acționa la interiorul rădăcinii și poate repara micile probleme legate de scalp. Așa, de la rădăcină va pleca un fir de păr puternic și sănătos. Pentru asta există mai multe produse profesionale pentru îngrijirea părului pe care este bine să le folosești dacă vrei un păr strălucitor și rezistent, indiferent de cât de des îl vopsești sau cât de des îl expuneți razelor puternice ale soarelui.

femeie care se spala cu sampon pe par

Șampon pentru căderea părului: Cum să ai un păr puternic și lung

Un produs profesional pentru păr te ajută să ai un păr puternic și lung. Există mai multe ingrediente, precum vitaminele și anumite uleiuri, care pot trata scalpul și pot accelera procesul de creștere. Acestea sunt mai eficiente decât măștile făcute în casă pentru ca au un mix de nutrienți, aleși într-o anumita cantitate.

Pe lângă un șampon împotriva căderii părului sunt și alte produse complementare care să îmbunătățească aspectul. Se recomandă evitarea pieptănării când este ud, căci se va rupe și acele fire vor crește foarte greu. De asemenea, trebuie evitată folosirea în aceeași ședință de îngrijire și a uscătorului de păr și a plăcii sau a ondulatorului.

Atunci când firul de păr cade sau se rupe chiar aproape de rădăcină, în locul lui va crește altul, însă mult mai greu. Astfel se poate ajunge să ai foarte multe fire scurte pe lângă cele lungi, care vor arăta inestetic.

Pentru ritualul de îngrijire, trebuie să folosiți regulat măști hidratante mai ales dacă este degradat de la jumătate în jos.

femeie care se spala cu sampon pe par

Adauga un comentariu