Gadgeturi

Samsung a lansat primul sau SSD BGA, care va asigura performanta ridicata si design compact

Publicat: 23 mart. 2016

Samsung a prezentat primele sale SSD-uri bazate pe tehnologia BGA, care vor fi integrate in curand in tablete si computere 2-in-1. Acestea ofera dimensiuni reduse si viteze mai mari, intr-un design mai mic, care ar putea aduce dimensiuni scazute pentru dispozitive sau mai mult spatiu intern pentru integrarea de acumulatori mai mari. Modelul PM971 prezentat de Samsung este gata pentru lansare si vine cu specificatii atragatoare.

Noul model de SSD foloseste memorie MLC V-NAND pe 2 biti, cu un controller proprietar Photon, folosit in trecut pe generatia 750 EVO de unitati de stocare. Samsung va oferi PM971 in trei variante, de 128, 256 sau 512 GB, cu viteze de scriere care pot atinge 600 MB/s si de citire de pana la 1,500 MB/s. Acestea ar permite pana la 190.000 de operatiuni pe secunda la citire si 150.000 la scriere, gratie interfetei PCI-express 3.0.

Tehnologia BGA (ball grid array) renunta la pinii de pe cip-urile de memorie flash folositi in prezent, in favoarea unor lipituri in forma de puncta pe placa de baza. Acestea pot avea o densitate mult mai mare, reducand astfel dimensiunile cipurilor, care pot fi conectate la un PCB pe intreaga lor suprafata. Dispozitivele echipate cu SSD-uri BGA vor avea 10% mai mult spatiu intern pentru acumulatori si vor degaja mai putina caldura, intrucat suprafata ocupata de stocare este mai mica.

Samsung pregateste lansarea acestor SSD-uri pentru a doua jumatate a anului 2016, primele dispozitive echipate cu astfel de solutii de stocare putand aparea in aceasta perioada sau in prima parte a anului viitor.loading...

Adauga un comentariu