Gadgeturi

Samsung a prezentat display-ul care se ruleaza. Posibil sa fie integrat in noul Galaxy X

Publicat: 24 mai 2016
5

Incep sa apara din ce in ce mai multe zvonuri despre un smartphone cu display pliabil de la Samsung. Acesta a fost numit in trecut Galaxy X si ar putea fi surpriza anului 2016. Desi nu avem foarte multe detalii despre modul in care acest telefon ar putea sa arate, Samsung a demonstrat tehnologia din spatele acestuia. Compania a anuntat la SID 2016 un display care se poate rula in jurul unui tub realizat pe tehnologie OLED, acesta fiind primul indiciu concret despre noul smartphone Galaxy X.

Desi zvonurile initiale sugerau un panou cu rezolutie 4K, modelul prezentat, care probabil va fi si cel care va fi integrat intr-un produs finit afiseaza imagini la rezolutie QHD (2560 x 1440 pixeli). Acesta masoara 5,7” in diagonala, are grosime de 0,3mm si cantareste 5 grame. Acesta poate fi indoit in jurul unui tub cu circumferinta de 10 mm, deci dispozitivul finit nu va fi tocmai subtire. Intregul dispozitiv (care este doar un display, fara restul componentelor unui smartphone), arata momentan ca un prototip, nu obligatoriu ca un telefon mobil, designul final putand fi foarte diferit.

Ca in cazul altor tehnologii noi pe care Samsung le prezinta de-a lungul anului, exista o posibilitate ridicata sa vedem implementari foarte curand dupa dezvaluire. La inceputul anului curent, compania a anuntat senzorul foto BRITECELL pe care l-a integrat in Samsung Galaxy S7, iar in urma cu doar cateva zile, a anuntat un modul de memorie RAM pentru smartphone-uri de 6 GB, care se zvoneste ca va fi integrat in Galaxy Note 6.

Daca zvonurile despre lansarea noii serii Note din august se dovedesc a fi adevarate, Galaxy X ar putea fi surpriza pe care compania o pregateste pentru evenimentul Unpacked care are loc anual in cadrul IFA din Berlin.

Adauga un comentariu