Stiri

Samsung ar vrea sa cumpere WebOS

Publicat: 30 aug. 2011

Nimeni nu stie acum ce se va intampla cu sistemul de operare WebOS, dobandit de Hewlett Packard odata cu achizitionarea Palm, dupa ce compania a anuntat ca nu va mai dezvolta software-ul.

Informatiile aparute din diverse surse, unele mai credibile, altele mai putin credibile, anunta ca Samsung ar fi interesat de achizitia si continuarea dezvoltarii WebOS, scrie PhoneDog.com.

Asta ar insemna ca Samsung sa „lupte”, practic, pe mai multe fronturi ale sistemelor de operare dedicate dispozitivelor mobile. O decizie ce poate fi cu doua taisuri dupa cum avertizeaza specialistii.

Pana acum, Samsung si-a dotat smartphone-urile companiei cu mai multe sisteme de operare, printre care Android, Windows Mobile si sistemul proprietar al sud-coreenilor, Bada OS.

WebOS nu ar face altceva decat sa mareasca portofoliul de sisteme de operare utilizate de companie, dar ar reprezenta in acelasi timp si salvarea de la disparitie a unui sistem de operare. Sistemul nu este tocmai rau, dar nu poate concura cu sistemele consacrate din cauza lipsei aplicatiilor dedicate.loading...

Adauga un comentariu