Gadgeturi

Samsung ATIV Q, un hibrid laptop si o tableta

Publicat: 21 iun. 2013
5
In cadrul unui eveniment care a avut loc la Londra, Samsung a prezentat tableta convertibila ATIV Q, un hibrid care incearca sa impace doua tipuri de utilizatori prin implementarea a doua sisteme de operare: Windows 8 si Android.
O tableta bazata pe un procesor Intel Core i5-4200U din generatia Haswell, ATIV Q se remarca prin ecranul cu diagonala de 13,3” si rezolutie  WQXGA+ (3200 x 1800 pixeli), ceea ce-i permite sa atinga o densitate a pixelilor de 275 ppi si sa ofere astfel o lizibilitate de invidiat. Ecranul include si un digitizor optimizat pentru celebrul stylus S Pen, care este inclus in pachetul ATIV Q.
Specificatiile dezvaluie ca ATIV Q dispune de o memorie RAM cu o capacitate de 4 GB, 128 GB de stocare interna SSD, camera frontala HD si o baterie care promite 9 ore de autonomie. Conectorii disponibil includ doua porturi USB, unul 3.0 si celalalt 2.0, iesire video Micro HDMI, jack audio in/aut, slot pentru carduri SD si un adaptor Ethernet extern. Tableta are dimensiunile de 32,7 x 21,75 x 1,4 centimetri si o greutate de 1,28 kilograme.
Dupa cum se remarca din imagini, ATIV Q este un hibrid interesat care permite utilizarea ca tableta sau laptop, ecranul fiind asezat pe un picior flexibil care permite si alte moduri de orientare.
Samsung nu este prima companie care a avut ideea sa ofere la pachet sistemele de operare Windows 8 si Android, combinand astfel o platforma desktop universala cu una mobila care ofera mult mai multe aplicatii pentru tablete.
Adauga un comentariu