Magazin

Samsung face un anunt BOMBA

Publicat: 23 mai 2013

Samsung Electronics a anuntat ca a vandut 10 milioane de modele Galaxy S4 la mai putin de o luna de la lansare, noul smartphone atingand acest prag de aproape doua ori mai repede decat predecesorul sau, transmite Bloomberg.

Vanzarile Galaxy S4 au depasit 10 milioane de unitati in 27 de zile, fata de 50 de zile in cazul Galaxy S III, a declarat joi pentru Bloomberg purtatorul de cuvant al Samsung, Nam Ki-yung. Modelul, lansat pe 26 aprilie, a atins pragul pe 22 mai, a precizat reprezentantul grupului sud-coreean.

Samsung este liderul pietei smartphone-urilor la nivel global, estimata la 294 miliarde de dolari pe an. Compania a inregistrat in primul trimestru o cota de piata de 31,7%, fiind urmata in top de Apple cu 17,3% si LG cu 4,7%, potrivit datelor Bloomberg Industries si IDC.

Pe de alta parte, cota de piata a Apple dupa valoarea vanzarilor este de 31,8%, deoarece compania mizeaza pe smartphone-uri scumpe, cu o marja de profit ridicata.

Pe langa pozitia de lider al pietei smartphone, Samsung este cel mai profitabil producator de dispozitive cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google. Samsung si-a adjudecat in primul trimestru 95% din profiturile operationale inregistrate de toti producatorii de dispozitive Android, potrivit datelor Strategy Analytics.

Android este cel mai popular sistem de operare pentru dispozitive mobile, echipand 75% din smartphone-urile vandute in primul trimestru la nivel mondial.loading...

Adauga un comentariu