Telefoane mobile

Samsung Galaxy S5 apare intr-o carcasa din aluminiu

Publicat: 16 iun. 2013
5
Dupa aparitia surprinzatoare a modelului HTC One, devenit un real succes pentru compania producatoare, Samsung ar putea imbraca noul telefon Galaxy S5 in carcasa din aluminiu cu design unibody, scrie go4it.ro.
Anuntata prin surse neoficiale, apropiate companiei sud-coreene, initiativa numita „Design 3.0” reprezinta o incercare de revigorare liniei de produse Samsung Galaxy, in directia schimbarii elementelor din plastic cu finisaje metalice de calitate superioara. Samsung se aliniaza astfel tendintelor observate deja la alti producatori de telefoane mobile, care fac tot posibilul pentru a lansa modele smartphone cu aspect premium, diferentiate prin folosirea unor finisaje si materiale cu impact vizual puternic, cum este aluminiul (HTC One) si sticla (Sony Xperia Z).
Foarte apreciata printre pasionatii de telefoane inteligente, carcasa cu design unibody poate insemna un plus de suplete pentru viitorul Galaxy S5, iar eliminarea punctelor de imbinare ar permite un aspect exterior curat si modern. Comparat insa cu actualul Galaxy S4, un model Galaxy S5 in carcasa din aluminiu cu design unibody va fi mai costisitor de produs si mai putin flexibil in privinta interventiilor care pot fi facute de utilizator. Spre exemplu, acumulatorul instalat nu va mai putea fi schimbat fara dezasamblarea completa a telefonului intr-un centru de service specializat. Partea buna este ca vom putea accesa compartimentele pentru cartela SIM si card microSD din exteriorul carcasei.
In afara de costuri, decizia trecerii modelului Galaxy S5 la carcasa unibody din aluminiu ar putea fi influentata si de durata de timp necesara pentru fabricare si asamblarea produsului finit. Asteptat sa fie cerut intr-un volum chiar mai mare decat predecesorul sau, Galaxy S5 are nevoie de un ciclu de fabricatie cat mai eficient, iar carcasele metalice greu de prelucrat si cu finisaje usor deteriorabile nu prea intrunesc acest criteriu. De altfel, pe langa costurile mai mici, principalul motiv pentru care Samsung a preferat carcase din plastic pentru telefoanele din seria Galaxy S este abundenta acestui material si viteza procesului de manufacturare, esentiala pentru aprovizionarea magazinelor in timp util cu stocuri de produse suficiente.
Adauga un comentariu