Telefoane mobile

Samsung Z, primul smartphone Tizen, a fost amanat pe o perioada nedeterminata

Publicat: 30 iul. 2014

Piata smartphone este dominata copios de platforma Android, in timp ce rivalul iOS este inca cea mai atractiva platforma in segmentul superior, iar producatorii care incearca sa promoveze un alt sistem de operare au nevoie de multa rabdare, mult curaj si buzunare bine garnisite pentru a putea acoperi un eventual esec. Dupa esecul Bada, gigantul Samsung nu pare sa se indrepte intr-o directie buna nici cu Tizen, proaspat anuntatul telefon Z fiind amanat in mod oficial pe o perioada nedeterminata.

Rodul colaborarii dintre Intel si Samsung, Tizen este cea mai tanara mladita a unui arbore genealogic in care se gasesc platforme Linux apuse precum LiMo, Maemo, MeeGo sau Bada. Samsung a folosit deja aceasta platforma pentru motorizarea ceasurilor sale inteligente din seria Gear si a aparatului foto NX300M, insa promisiunea realizarii unui smartphone Tizen nu s-a materializat pana acum o luna.

Noul Samsung Z ar fi trebuit sa fie lansat la inceputul acestei luni in Rusia, insa aceste eveniment nu a mai avut loc, iar acest lucru a dat nastere unor zvonuri care sustineau ca Samsung inca nu este gata de lansarea acestuia. Zvonurile au fost confirmate ieri de catre companie, Samsung afirmand ca lansarea terminalului Z a fost amanata pentru ca mai are nevoie de timp pentru imbunatatirea ecosistemului Tizen

Lipsa aplicatiilor importante ar putea fi intr-adevar una dintre cauzele reale ale acestei amanari, alte platforme precum Windows Phone luptandu-ne cu aceasta problema la aproape patru ani de la lansare. O alta cauza posibila ar putea fi evolutia financiara a companiei, scaderea profitului pentru cel de-al treilea trimestru consecutiv si a vanzarilor pentru cel de-al doilea trimestru consecutiv nefiind o perioada propice pentru experimentele cu platforme software noi si riscante.

Promisiunea unui terminal Tizen are mai bine de un an vechime, noua amanare nefiind una de bun augur. Intre timp, Tizen ramane platforma preferata Samsung pentru accesoriile sale inteligente, insa telefoanele bazate pe acest sistem de operare se pare ca nu vor mai ajunge prea curand in mainile noastre.loading...

Adauga un comentariu