News Flash:

Sanctiuni drastice pentru poluare

13 Martie 2010
741 Vizualizari | 0 Comentarii
Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Iasi a finalizat un raport al activitatii pentru anul trecut. In anul 2009, institutia a realizat un numar de 281 de inspectii planificate la instalatiile care intra sub incidenta directivelor europene. Totodata, au fost realizate 609 actiuni de inspectii neplanificate, care au constat in sesizari, autosesizari, controale tematice, controale cu alte autoritati, controale privind verificarea masurilor dispuse anterior si inspectii pentru reglementare. Au fost inregistrate doua incidente de mediu prin evacuarea de ape uzate provenite de pe platforma SC Avicola SA, incident urmat de aplicarea unei sanctiuni contraventionale de 25 mii lei, si evacuarea de ape impurificate de pe platforma complexului comercial ERA in raul Bahlui. Incidentele nu au condus la afectarea majora a calitatii apelor raului, impactul acestora fiind nesemnificativ asupra ecosistemului acvatic. O atentie deosebita s-a acordat verificarii modului de respectare a prevederilor privind depozitarea deseurilor. Garda de Mediu a fost implicata in toate campaniile de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice organizate la nivelul judetului Iasi.

Planuri duse la bun sfarsit

Procentul de realizare a planului de control aferent anului 2009 a fost de aproximativ 82 la suta, nerealizarea in totalitate datorandu-se inregistrarii unui numar de 233 zile de concediu medical, 112 zile concediu fara salariu si faptului ca un comisar a asigurat, pe o perioada de 103 zile, continuitatea coordonarii activitatii de conducere a institutiei. Din totalul de 177 de sanctiuni aplicate in cursul anului 2009, in valoare de 448 mii lei, doar 14 au fost contestate. Pentru anul acesta, conducerea Garzii Nationale de Mediu Iasi si-a propus intensificarea activitatilor. "Ne-am propus unele obiective si directii de actiune pentru anul acesta. Dorim intensificarea directiei de colaborare cu celelalte institutii, in baza protocolului national. Vom promova o atitudine pro-natura si dezvoltarea corpului de voluntariat pentru mediu. Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Iasi, prin Comisariatul Judetean Suceava, a incheiat un parteneriat cu Asociatia Mai Bine, scopul proiectului fiind colectarea selectiva a deseurilor de baterii portabile in municipiul Iasi. Proiectul este finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si al Norvegiei", a declarat Constantin Vlonga, seful Garzii de Mediu Iasi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013621 (s)