News Flash:

Sanctiuni penale pentru cei care incearca sa fraudeze bacalaureatul

21 Iunie 2008
1693 Vizualizari | 3 Comentarii
Sanctiuni penale pentru cei care incearca sa fraudeze bacalaureatul
• Pentru sesiunea examenului de bacalaureat din acest an, care debuteaza luni cu proba orala la limba si literatura romana, reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) vor avea toleranta zero pentru cei care vor incerca sa fraudeze examenul prin orice mijloace • Pentru cei care vor incalca metodologia de bacalaureat se poate ajunge chiar si pana la sanctiuni de ordin penal


Pentru sesiunea examenului de bacalaureat din acest an, care debuteaza luni cu proba orala la limba si literatura romana, reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) vor avea toleranta zero pentru cei care vor incerca sa fraudeze examenul prin orice mijloace. Astfel, orice persoana implicata in desfasurarea examenelor si care incalca metodologia de bacalaureat poate risca sanctiuni disciplinare, materiale, administrative, civile sau penale, dupa caz. Astfel, cadrele didactice care, in perioada examenului, comit fapte cu caracter infractional, respectiv furnizarea solutiilor, inlocuiri de lucrari, falsificari de lucrari sau care au manifestari care atesta neglijenta in indeplinirea atributiilor ce le revin sunt sanctionate in conformitate cu prevederile codului penal.

De asemenea, in cazul in care se constata diferente mai mari de 1,50 puncte, in plus sau in minus intre nota initiala si nota obtinuta la contestatii, inspectoratul scolar va analiza situatia in termen de 30 de zile de la finalizarea contestatiilor. In situatii justificate, se va declansa procedura de cercetare disciplinara pentru sanctionarea celor care se fac vinovati de comiterea abaterilor. Sanctiunile care se pot aplica personalului implicat in comisiile de bacalaureat pot merge de la observatii scrise, avertismente si pana la desfacerea contractului de munca. Sesiunea iunie - iulie a examenului de bacalaureat se desfasoara dupa urmatorul program: 23 - 24 iunie limba si literatura romana, oral, 24 - 25 iunie, limba si literatura materna, oral, 25 - 26 iunie, limba si literatura moderna, oral, 27 iunie limba si literatura romana, scris, 30 iunie, limba si literatura materna, scris, 1 iulie, proba obligatorie a profilului, scris, 2 iulie, o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, scris sau practic si 3 iulie, o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, scris sau practic. In data de 5 iulie se va efectua afisarea rezultatelor, pana la orele 16.00, si depunerea contestatiilor intre orele 16.00 - 20.00, iar in perioada 7 - 8 iulie se va trece la rezolvarea contestatiilor. Pe data de 9 iulie vor fi afisate rezultatele finale. Pentru aceasta sesiune s-au inscris 8.126 de candidati, fata de cei aproximativ 7 mii de anul trecut. Ca sa poata promova examenul, absolventii de liceu trebuie sa obtina minimum 5 la fiecare proba, iar media finala sa fie de cel putin 7.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

astora  | #37433
media finala trebuie sa fie cel putin 6
marius  | #37434
super ziarist .... prost informat ... inainte de a tipari ... citeste .... ca sa promovezi examenul ai nevoie de media 6 nu de 7 istetule!!! oare tu ai luat bacul? ... pt restul succes la examen!!!!!!!!!!!!!
tot marius  | #37435
si ca sa vezi ca eu stiu mai bine .... ai nevoie de cel putin 5.99 ca se rotunjeste prin lege la 6 ..... deci atentie cel putin 5.99 ... sa ii arat oare si articolul din metodologie? .... sau sa citeasca el ... poate asa se mai informeaza
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1420 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013606 (s)