News Flash:

Sanctiuni pentru inventivitatea mincinoasa a fermierilor

1 Septembrie 2007
891 Vizualizari | 0 Comentarii
Paul Kmen
• "Depunerea cu intarziere a cererii de plata pe suprafata, dupa termenul limita de depunere a cererilor, de 31 mai 2007, va determina o reducere cu unu la suta pentru fiecare zi lucratoare a sumei pe care fermierul are dreptul sa o primeasca", a sustinut Paul Kmen, director executiv al APIA Iasi


Fermierii ieseni care au depus dosare pentru obtinerea celor 50 Euro pentru fiecare hectar de teren lucrat si nu au respectat intru totul realitatea vor primi sanctiuni consistente. Cel mai mult vor avea de suferit solicitantii care au declarat ca detin suprafete mult mai mari decat in realitate. Astfel, cei care si-au marit terenul cu un numar de procente ce nu trece de 30 la suta, vor primi o penalizare egala cu dublul diferentei dintre suprafata declarata si cea determinata, respectiv suprafata reala. De exemplu, daca un fermier declara in cerere o suprafata de 10 hectare, iar in urma controlului suprafata determinata este de 9,5 hectare, acesta va fi penalizat pentru un hectar, respectiv dublul diferentei dintre cele doua suprafete (0,5 hectare, inmultit cu 2), iar suprafata de teren ramasa, pentru care va fi primita subventia, va fi de 8,5 hectare. Pentru ca fermierul a declarat cu 5 la suta mai mult, calculul final va fi facut intre cele 8,5 hectare si 50 Euro, iar suma de plata ramasa va fi de 425 Euro. In cazul in care diferenta variaza intre 30 si 50 la suta, fermierul va fi exclus de la plata sprijinului pentru anul in cauza, iar daca nepotrivirea va trece de 50 la suta, atunci proprietarul va fi exclus de la plata sprijinului pe anul respectiv si i se va stabili un debit corespunzator.

Concret, in cazul in care un fermier declara in cerere o suprafata de 10 hectare, iar in realitate sunt doar 4, acesta este exclus de la sprijin pentru anul 2007, iar in urmatorii trei ani, adica 2008, 2009, 2010 ii va fi retinuta suma de 300 Euro, respectiv cele 6 hectare diferenta inmultite cu 50 Euro. In cazul in care deosebirea este foarte mica, sub 3 la suta, fermierii vor scapa fara penalizari. "Nu sunt pasibili de penalizare cei care au declarat o suprafata mai mica decat cea detinuta sau daca suprafata declarata este mai mica sau egala cu 3 la suta din totalul acesteia. In nici unul dintre cazuri nu va fi aplicata nici o penalizare, iar plata va fi calculata pentru totalul declarat. De asemenea, depunerea cu intarziere a cererii de plata pe suprafata, dupa termenul limita de depunere a cererilor, de 31 mai 2007, va determina o reducere cu unu la suta pentru fiecare zi lucratoare a sumei pe care fermierul are dreptul sa o primeasca", a sustinut Paul Kmen, director executiv al APIA Iasi.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014242 (s)