Economic Local

Sancțiuni usturătoare, aplicate în zona șantierelor de angajații din cadrul Biroului Protecția Mediului

Publicat: 14 feb. 2020

Echipele municipalității din cadrul Biroului Protecția Mediului au intensificat controalele în zona șantierelor de pe raza municipiului Iași, pentru a preveni emisiile de praf și poluarea mediului înconjurător. Măsurile sunt luate mai ales pentru obligarea celor care efectuează lucrări de contrucții să înconjoare zonele de acțiune cu plase împotriva prafului și să spele roțile mașinilor care ies din șantier. Aceste reguli elementare nu sunt respectate însă în multe situații, iar din acest motiv sunt aplicate sancțiuni drastice pentru cei responsabili.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au sancționat contravențional, conform HCLM Iași 321 din 2017 privind Regulamentul de respectare a condițiilor de protecția mediului în timpul executării lucrărilor de construcții în Municipiul Iași, cu amendă în valoare de 2.500 lei, o societate comercială care desfășoară activități de construire în zona Aurel Vlaicu, deoarece nu a respectat planul de prevenire și reducere a poluării prin faptul că nu deținea rampă de spălare cu instalație sub presiune pentru autocamioanele care pătrund pe carosabil”, au precizat oficialii Poliției Locale Iași.

Obligații impuse constructorilor în zona șantierelor

Municipalitatea a obligat dezvoltatorii imobiliari să adopte o serie de măsuri pentru reducerea poluării cu praf. În acest sens a fost întocmit un regulament privind respectarea condițiilor de protecție a mediului în timpul executării lucrărilor de construcții. Măsurile sunt necesare deoarece Municipiul Iași se confruntă cu probleme serioase din cauza emisiilor de particule în suspensie (PM10). Astfel, pentru fiecare tip de șantier sunt stabilite mai multe măsuri printre care ridicarea de bariere în jurul activității cu praf, utilizarea soluțiilor speciale care măresc eficiența apei în fixarea prafului sau curățarea și spălarea roților vehiculelor la plecarea din șantier.

Adauga un comentariu