Bauturi

Sangria – reteta valenciana

Publicat: 04 apr. 2011

Ingrediente:

700 ml vin rosu (cabernet)
25 ml gin
25 ml lichior de portocale
25 ml cognac sau brandy
25 ml vermut rosu
200 ml suc de portocale natural
o piersica, un mar, o lamaie
20 gr. zahar ( 3 plicuri de zahar pentru cafea)
cuburi de gheata ( aprox. 10-12 bucati)

Preparare:

Sangria se prepara in ulcioare de lut, pt cantitatile de mai sus fiind nevoie de un ulcior de 1,5l.
Se amesteca vinul cu zaharul (cu o lingura de lemn, noua daca se poate) pana cand zaharul se dizolva.
Se adauga restul de alcool, sucul de portocale, piersicile si merele in felii si zeama de la o lamaie.
Se adauga cuburile de gheata si se serveste imediat.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit