Stiri medicale

Sanse de vindecare pentru bolnavii de urticarie cronica

Publicat: 13 apr. 2017
7

Bolnavii de urticarie cronica spontana ar putea avea mari sanse de vindecare in urma tratamentelor biologice.

Dr. Alin Nicolescu, secretarul general al Societatii Romane de Dermatologie a precizat ca aceasta nu este o simpla boala de piele, ci una care afecteaza mult calitatea vietii pacientului si care implica costuri sociale foarte mari.

Primele semne ca ai urticarie. Vezi cum poti trata afectiunea 

„Aceste terapii ar fi o reusita pentru alergiile cronice si am propune ca ele sa fie incluse in programele de sanatate derulate de Ministerul Sanatatii, costurile fiind totusi greu de suportat de catre bolnavi. Costul se ridica la circa 3.000 lei/luna si ar fi necesare 3-4 luni de tratament. Totusi, vrem sa se stie ca exista aceste terapii care se aplica la pacientii care nu raspund la terapiile standard cu antihistaminice pentru alergii”, a afirmat Dr. Alin Nicolescu, conform Agerpres.

86% dintre pacientii diagnosticati cu urticarie cronica spontana prezenta si tulburari emotionale, anxietate, sau depresie. 84% au afirmat ca au simtit impactul negative al bolii asupra vietii sociale si 71% au intampinat dificultati in viata de familie din cauza izolarii autoimpuse.

Cum se declanseaza urticaria si cum se manifesta 

„Urticaria spontana cronica este o forma severa care se manifesta prin aparitia unor papule rosii si umflate, mancarimi si uneori umflaturi in straturile profunde ale pielii, angioedem. Spre deosebire de urticaria acuta, ale carei simptome se diminueaza in cateva zile, la urticaria cronica, cea care dureaza circa 6 luni, simptomele pot fi permanente si persista timp indelungat”, a declarat prof. dr. Calin Giurcaneanu, presedintele SRD, citat tot de Agerpres.

Statisticile arata ca un procent de 1 % din populatia lumii are aceasta boala, iar cei afectati au de suferit de pe urma simptomelor care le afecteaza negativ viata.

Adauga un comentariu