Actualitate

Santaj si escrocherie la o importanta institutie. Directorul da din colt in colt – FOTO

Publicat: 17 iul. 2014

@ Un pensionar, victima lacomiei functionarilor @ Director acuzat de incompetenta @ Grigoras ridica din umeri

Un pensionar din Iasi sustine ca este victima unei escrocherii puse la punct de o institutie a statului, mai precis de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, institutie in subordinea Guvernului. In 2010, Gabriel Susnea, un pensionar din cartierul iesean Podu de Piatra, si-a izolat termic apartamentul odata cu toti vecinii din bloc, suportand din propriile venituri costurile lucrarii. Dupa doi ani, batranul a citit in presa ca poate beneficia de o scutire de impozit pentru ca-si reabilitase termic locuinta. I s-a spus ca are nevoie de niste documente de la Oficiul de Cadastru. S-a adresat celor de la Oficiul de Cadastru Iasi, unde i s-a spus ca nu are nevoie decat de un extras de carte funciara si de actul de proprietate. Conform dispozitiilor legale, pensionarul ar fi beneficiat de extras fara sa plateasca nimic. Spre indignarea sa, functionarii OCPI Iasi i-au conditionat eliberarea extrasului de carte funciara de eliberarea unui alt act – planul de incadrare in zona, chiar daca batranul avea deja un asemenea document. Eliberarea planului de incadrare urma sa fie insa contra cost, mai precis 30 de lei.

„Am fost fortat sa semnez o cerere pentru eliberarea extrasului de carte funciara in care ceream si planul de incadrare. Fara aceasta cerere nu as fi primit nimic. Am platit cei 30 de lei si dupa cateva zile am primit documentele”, spune Gabriel Susnea. Demersurile barbatului nu s-au incheiat aici, el dorind sa primeasca anumite raspunsuri din partea sefilor OCPI, insa nici macar audienta la directorul Radu Grigoras nu a rezolvat problema. Mai mult, pentru a beneficia de scutirea de impozit, i se mai cere acum si prezentarea unui certificat energetic, a carui eliberare ar costa peste 200 de lei. Suma totala pe care batranul ar economisi-o prin scutirea de impozit ar fi de sub 200 de lei.

„Ma simt santajat de o institutie a statului. Nu mi s-au respectat drepturile legale. Am cerut domnului Radu Grigoras sa imi spuna cine mi-a inregistrat dosarul. Mi s-a raspuns ca numele angajatilor sunt trecute la secret, chiar daca cei de acolo sunt functionari publici. Cu greu, am aflat apoi ca femeia care mi-a impus cererea se numeste Carmen Buiceag si este registrator la OCPI”, a mai spus Susnea. Singura lui pretentie acum este sa ii fie returnati banii care i-au fost luati abuziv in urma cu doi ani. „Sunt un pensionar cu o pensie mai mica de 500 de lei si pentru mine fiecare leu este foarte important, mai ales cei 30 pe care mi i-au luat aiurea ei. Nu vreau despagubiri, nu vreau altceva decat sa imi dea inapoi banii mei si ma linistesc”, a fost declaratia batranului pagubit. De partea cealalta raspunsurile sunt evazive. Contactat, directorul OCPI Iasi nu a reusit sa ofere prea multe detalii despre cazul pensionarului. „Momentan sunt plecat din Iasi, la Bucuresti, si ma intorc maine. Nu mai stiu foarte multe despre acest subiect, cred ca am auzit de acest caz, mai multe detalii sunt in dosarul de la institutie. Omul a fost parca in audienta la mine, dar din ceea ce imi aduc aminte cred ca institutia are dreptate”, a declarat Grigoras aratand cat de bine informat este cu privire la problemele cetatenilor pe care ar trebui sa ii deserveasca.

Comentarii
  • Grigoras este pus politiC acolo, asa ca nu va mai miratiel saracu abia acum se obisnuieste cu terminologia….int un cuvant/sau 2… E VARZA!!!!!

Adauga un comentariu