Eveniment-Social

Santier in comuna Vanatori

Publicat: 31 iul. 2011

De o scurta perioada de timp, comuna Vanatori s-a transformat intr-un adevarat santier. Acest lucru s-a intamplat in urma implementarii unui proiect ce are ca scop modernizarea comunei si aducerea acesteia la standardele Uniunii Europene. Este vorba de proiectul prin Masura 322. Edilul social-democrat Constantin Lupu se numara printre putinii primari care a reusit, dupa ce a depus documentatiile pe proiect, sa obtina aprobarile necesare. „Masura 322 face referire la «Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea în valoare a mostenirii rurale». Ne-am zbatut mult pentru acest proiect si iata ca nu a fost in zadar. Am reusit, in cele din urma, sa obtinem toate avizele si semnaturile necesare pentru dezvoltarea acestei comune. De curand, dupa ce s-au terminat si licitatiile, au inceput lucrarile”, a declarat primarul comunei Vanatori, Constantin Lupu.
Edilul stie ca viitorul depinde de atragerea fondurilor europene si, ca urmare, a trecut la treaba. Datorita si echipei sale din cadrul primariei a reusit, in cele din urma, sa realizeze ceea ce si-a propus. Odata cu implementarea acestui proiect, vor fi asfaltati 8,5 kilometri de drum si vor fi amenajate toate podeturile, va fi reabilitat integral Caminul Cultural din satul Hartoape, se va construi o gradinita noua in satul Crivesti si un Centru de Conciliere, in satul Poienita, pentru copiii si femeile aflate in dificultate. Valoarea totala a proiectului este de 2,5 milioane de euro. Lucrarile vor trebui executate intr-un an de la inceperea lui. „A fost greu sa obtinem acest proiect, am facut multe drumuri si am batut la foarte multe usi pentru a cere ajutor. Ne-am zbatut atat cat ne-a stat in putinta, am muncit foarte mult si iata ca, in cele din urma, efortul nostru depus a fost, sa spunem, rasplatit. Vreau sa se inteleaga faptul ca prin implementarea acestui proiect nu este avantajat vreun sat anume. Masura 322 este realizata in asa fel incat toate satele sa beneficieze de acest proiect”, a declarat primarul comunei Vanatori.
De precizat ar mai fi faptul ca unui numar de doar trei comune, din cele 19 arondate municipiului Pascani, le-au fost aprobate documentatiile pentru a beneficia de Masura 322. Este vorba de Vanatori, Lespezi si Stolniceni–Prajescu.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit