Eveniment-Social

Saptamana aceasta are loc o noua editie a EuroInvent, la Iasi

Publicat: 26 iun. 2016
1

Institutul National de Inventica din Iasi, împreuna cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC), Universitatea Tehnica (TUIASI) Gheorghe Asachi, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, Universitatea de Arte George Enescu (USAMV), sub patronajul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, organizeaza în perioada 29 iunie – 1 iulie 2016, în Sala Pasilor Pierduti din Copou, un valoros Salon de Inventica.

Citeste si: La Iasi incepe o noua editie EuroInvent la Iasi. Vezi programul

Este vorba de cea de-a VIII-a editie a European Exhibition of Creativity and Innovation EuroInvent, care promoveaza creativitatea romaneasca in context european, prin expunerea contributiilor scolilor consacrate de educatie si cercetare de nivel academic, dar si a inventatorilor individuali.

Citeste si: La Iasi au fost desemnati castigatorii EuroInvent. VEZI LISTA – FOTO

„In cadrul evenimentului urmeaza sa fie prezentate inventii brevetate in ultimii sapte ani sau in curs de brevetare, proiecte de cercetare (master, PhD sau corporate), dar si produse care sunt deja lansate pe piata si sunt inovatoare. Creatiile vor fi evaluate de un juriu international si pot primi premii si medalii, pe langa promovarea internationala”, arata organizatorii. De precizat ca, intreaga manifestare este una dintre cele mai valoroase si importante, pe acest segment, din Europa de Est. Ea reuseste sa stranga la Iasi, an de an, importanti inventatori de pe intreg mapamondul.

Citeste si: Zeci de inventatori din intreaga lume, prezenti la Iasi – GALERIE FOTO

Adauga un comentariu