News Flash:

Saptamana de refacere balneara - GALERIE FOTO

14 Mai 2010
4558 Vizualizari | 0 Comentarii
• Programul "O saptamana de refacere" vine in ajutorul dumneavoastra cu o oferta de nerefuzat • Un numar de 16 statiuni balneoclimaterice va pun la dispozitie facilitati de cazare si tratament, la un tarif accesibil tuturor

Fie ca doriti sa beneficiati de ofertele de tratament propuse de statiunile balneare, fie ca doriti pur si simplu sa va relaxati intr-o zona linistita, unde va puteti reincarca bateriile si revigora plamanii cu aerul proaspat de munte, programul "O saptamana de refacere" vine in ajutorul dumneavoastra cu o oferta de nerefuzat. Un numar de 16 statiuni balneoclimaterice va pun la dispozitie facilitati de cazare si tratament, la un tarif accesibil tuturor. Pentru a beneficia de aceste pachete, tot ce trebuie sa faceti este sa aveti disponibilitatea de a va petrece concediul in extrasezon, perioada ce se incadreaza in intervalul 15 ianuarie – 30 iunie si 15 septembrie – 15 decembrie, precum si o recomandare medicala in cazul in care doriti sa beneficiati de tratament.

AMARA

Statiunea balneo-climaterica Amara este situata în sudul tarii, la 7 km de orasul Slobozia. In statiunea de tratament Amara este amenajata plaja pe malul lacului pentru bai de soare. Principalul factor terapeutic natural este lacul Amara. Apa lacului are un continut ridicat de sulfat, de clorura de sodiu si de magneziu. Lacul Amara are o lungime de 4 km si are o apa sarata alimentata din apele subterane vindecatoare prin compozitia lor chimica.

BAILE OLANESTI

Statiunea balneo-climaterica Olanesti este situata în apropierea Vaii Oltului si este înconjurata de dealuri împadurite ce contribuie la dezvoltarea unui climat cu veri racoroase si ierni blande. Prezenta vegetatiei face ca aerul sa aiba gradul optim de oxigenare si o concentratie ideala de aeroioni negativi. Cadrul natural ofera o mare varietate de ape minerale cu rol terapeutic. Cele peste 30 de izvoare cu ape minerale sulfuroase, clorurate, iodurate, bromurate, sodice, magneziene – oligominerale, toate pentru cura de ingestie, contribuie la tratarea unei multitudini de afectiuni. Cura profilactica în statiunea Olanesti este recomandata persoanelor care prezinta factori de risc sau/si antecedente de afectiuni (renale, reumatismale, digestive, respiratorii, dermatologice), dar nu prezinta boala activa.

BAILE HERCULANE

Baile Herculane este o statiune balneo-climaterica situata în judetul Caras-Severin. Are apeducte si bai si izvoare termale de pe vremea romanilor. Statiunea are ape minerale termale bicarbonate, clorurosodice, usor sulfurate, calde. Sunt izvoare cu apa avand o temperatura între 38 si 53 grade Celsius si unele între 46 si 56 grade Celsius. Sunt cunoscute 16 izvoare cu ape termale, izvoare ce au o radioactivitate ridicata, putand fi comparate cu izvoarele din statiunile Vichy si Mont Dore. In mod natural se face aeroionizare. Aeroionii patrund în plamani si au actiune directa asupra organismului.

BUZIAS

Resursele de tratament sunt cele de ape minerale, mofete, ape carbogazoase, bicarbonate, clorurate, hipotone, calcice, aeroionizare. Indicatiile terapeutice pot interveni in cazul unor afectiuni cardiovasculare, stari dupa infarct, în stadiul de postconvalescenta, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala si aortica compensata, hipertensiune arteriala, arteriopatii periferice prin ateroscleroza, varice; afectiuni reumatismale degenerative spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroze, poliartroze; afectiuni reumatismale abarticulare tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala; afectiuni postraumatice redori articulare postraumatice, stari dupa operatii pe muschi, oase si articulatii, stari dupa entorse, luxatii si fracturi, afectiuni neurologice periferice si centrale, pareze usoare si sechele tardive dupa hemipareze si dupa pareze, afectiuni asociate respiratorii, ginecologice, metabolice si de nutritie, nevroza astenica si boli profesionale.

BAILE TUSNAD

Indicatii terapeutice: afectiuni cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, tulburari circulatorii, afectiuni valvulare ale miocardului, hipertensiune arteriala, tulburari circulatorii); afectiuni ale sistemului nervos (nevroza astenica, distonii neurovegetative, stari astenice secundare, stari de oboseala fizica si intelectuala), afectiuni digestive (boli ale stomacului, tulburari functionale ale colonului, gastrite cornice, enterocolite, dischinezii biliare); afectiuni endocrine (hipertiroidie usoara, insuficienta suprarenala, boala Basedow). Factorii naturali de tratament ce se gasesc aici sunt: apele minerale carbogazoase, cloruro-sodice, bicarbonate, mofete, bioclimat de tip subalpin, stimulant, tonifiant.

CALIMANESTI-CACIULATA

Indicatii terapeutice: afectiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice, colite cronice); afectiuni hepatobiliare (diskinezii biliare, colecistite cronice, tulburari post operatorii ale ficatului; hepatite cronice, pancreatite cronice); afectiuni renale si ale cailor urinare; afectiuni metabolice si de nutritie (diabet zaharat, obezitate); afectiuni reumatismale inflamatorii (artroze), afectiuni neurologice periferice; afectiuni respiratorii (astm alergic, bronsite, traheobronsite cronice), afectiuni asociate (ginecologice, dermatologice, cardiovasculare, astenie, boli profesionale), boli alergice cu localizare generala. Resursele de tratament: statiunea dispune de instalatii pentru bai calde in cada cu ape minerale, pentru electroterapie si hidroterapie, de sali de gimnastica.

COVASNA

Indicatii terapeutice: hipertensiune arteriala stadiul I si II, sechele în urma atacurilor vasculare cerebrale; sechele infarct miocardic, insuficienta mitrala si aortica compensata, valvulopatii, flebite superficiale si profunde, boala varicoasa, arteriopatii periferice. Afectiuni metabolice: diabet zaharat, nevroze, afectiuni ginecologice, disfunctii erectile, venopatii. Resursele de tratament: apele minerale carbogazoase, feruginoase, calcice hipotone si hipertone, respectiv mofetele cu emanatii de gaze usor radioactive.

LACUL SARAT

Se apreciaza ca aici exista unul dintre cele mai valoroase namoluri sapropelice din tara si ape cu cea mai mare concentratie salina, realitate confirmata si de faptul ca majoritatea pacientilor încheie cura balneara într-o stare ameliorata. Principalii factori naturali de cura ai statiunii balneoclimaterice Lacul Sarat: apa sulfata, clorurosodica, magneziana concentrata a lacului are un grad ridicat de mineralizare, de peste 80 g/l, si favorizeaza dezvoltarea unei microfaune care îi confera calitati terapeutice deosebite, namolul sapropelic ce se extrage din lac are un continut ridicat de hidrogen sulfurat si este utilizat pentru tratarea unei game însemnate de afectiuni reumatismale.

MONEASA

Indicatii terapeutice: afectiuni ale sistemului nervos periferic, afectiuni neurologice periferice si centrale, afectiuni ginecologice cornice, nevroza astenica, afectiuni asociate (boli metabolice si de nutritie), reumatism, periartrita scapulohumerala. Tratamente: bai termale; tratamente de relaxare pentru a elimina stresul si oboseala prin prezenta în peisajul frumos si aerul curat din statiune, electroterapie, kinetoterapie. Resurse de tratament: bazine în aer liber pentru bai reci cu ape minerale, plaja. Instalatii pentru bai calde în cada cu ape minerale, pentru electroterapie, hidroterapie si kinetoterapie. Partie de schi.

PRAID

Indicatii terapeutice:
Astm bronsic (extrinsec, intrinsec, mixt), bronsita cronica, sinuzita cronica, emfizem pulmonar obstructiv, silicoza, bronsiectazii (fara hemoptizie), angine, faringite, traheobronsite, pneumonii. Tratamente: in mod concret tratamentul înseamna inhalarea aerului terapeutic din mina. Cei care vin la tratament stau un numar de ore conform sfatului medicului într-o încapere de mari dimensiuni amenajata special. Se face tratament si cu ape minerale. Proceduri: intr-o încapere foarte mare la 120 m adancime sunt amenajate conditii pentru a se trata afectiunile respiratorii. Pacientii petrec un numar de ore conform indicatiilor medicului, timp în care viziteaza mina, participa la slujbe religioase, iar copiii de peste doi ani se joaca. Prin conditiile ce sunt în salina se reface tonusul sistemului neuro-vegetativ.

PUCIOASA

Indicatiile terapeutice: afectiuni reumatismale degenerative abarticulare, inflamatorii, post-traumatice si postoperatorii ale aparatului locomotor; afectiuni respiratorii, afectiuni ORL, afectiuni dermatologice. De asemenea, aici sunt tratate cu bune rezultate boli de nutritie, de metabolism si afectiuni specifice unor boli profesionale. Tipuri de proceduri: bai calde cu ape minerale în cazi si bazine, bai de plante, împachetari cu parafina, termoterapie, kinetoterapie, inhalatii, aerosoli; electroterapie.

SINAIA

Indicatii terapeutice: nevroze, boli endocrino-metabolice, boli cronice ale aparatului respirator, hipertensiune arteriala, boli reumatismale cronice neevolutive.

SLANIC PRAHOVA

Indicatii terapeutice: boli cronice aparat respirator si patologie cronica din sfera ORL (AB, BPOC, IACRS, rino-sinuzite cronice, laringo-traheo-bronsite), boli reumatismale cronice, degenerative si inflamatorii, reumatism abarticular; boli neurologice (hemipareze, para si tetrapareze, pareze periferice, neuropatii periferice), bolnavi posttraumatici recenti si sechelari, boli metabolice si de nutritie (guta, obezitate), boli dermatologice (psoriazis); boli endocrine (hiposecretii glandulare), depresii, nevroze, anxietate; boli ginecologice inflamatorii. Resursele de tratament: in statiune se afla un sanatoriu creat prin transformarea unei mine de sare veche (Mina Unirea), unde se face tratament al bolilor respiratorii prin microclimatul de aer sarat. De asemenea, sunt amenajate plaje si terase, complexe pentru bai modernizate. Statiunea are izvoare cu ape minerale tamaduitoare.

SLANIC MOLDOVA

Indicatii terapeutice: gastrite cronice hiperacide, hipoacide, ulcere gastrice, afectiuni duodenale, afectiuni hepatobiliare (colecistite, dischinezii biliare), afectiuni de nutritie, afectiuni ale rinichilor si ale cailor urinare, afectiuni cardiovasculare, afectiuni ale nervilor periferici, afectiuni post-traumatice, nevroze astenice, boli reumatismale degenerative si diartritice, afectiuni respiratorii (astm alergic, rinosinuzite cronice), afectiuni ginecologice, afectiuni asociate. Proceduri: se face cura interna cu ape minerale, aerosoli, bai cu apa minerala încalzita, inhalatii cu ape minerale si medicamente adecvate prescrise, kinetoterapie, hidroterapie, psihoterapie, meloterapie, electroterapie, gimnastica medicala, mofetoterapie.

SOVATA

Indicatii terapeutice: boli ginecologice, insuficienta ovariana, cervicita cronica, metrosalpingita cronica, spondiloza cervicala, spondiloza lombara, tendinite, tendimiozita, afectiuni degenerative, inflamatorii si reumatismale, stari posttraumatismale (dupa operatii vindecate la articulatii, muschi, luxatii entorse), boli ale sistemului nervos periferic, boli cardiovasculare (ulceratii, acrocianoza), boli endocrine. Resursele de tratament: ape clorate si sodice prezentand fenomene heliotermale; instalatii pentru electroterapie, saune, sali de gimnastica; plaje amenajate. Proceduri: impachetari cu namol cald; kinetoterapie; electroterapie, gimnastica medicala, plaja, bai calde în cada sau bazin, hidroterapie.

VATRA DORNEI

Indicatii terapeutice: afectiuni ale aparatului cardio-vascular, boli reumatismale degenerative si diartritice (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroza, poliartroza, tendinita, tendimiozita, periartrita scapulohumerala), stari posttraumatice, boli ale sistemului nervos periferic si central (pareze usoare si sechele minore polionevrotice, sechele tarzii dupa semipareza si parapareza), boli endocrinologice (tulburari prepubertale la copii hiperreactivi, hipertiroidie benigna si boala lui Basedow in faza incipienta), boli ginecologice (sindrom ovarian menopauzal), boli respiratorii (nevroza respiratorie), tulburari nervoase si de metabolism, tulburari digestive, boli ale sangelui, refacere dupa surmenaj fizic si intelectual. Tratamente: bai în cada cu ape carbogazoase, cure interne si cure externe cu ape din izvoare minerale, bai cu namol, hidroterapie, cura de teren. Bazele de tratament sunt moderne si în ele se fac împachetari cu namol, cu parafina, electroterapie, masaje, bai cu plante medicinale, tratamente combinate cu elemente de interferenta dozate proportionat stiintific, kinetoterapie. Bolnavii cu afectiuni cardiace, sub supraveghere medicala îsi pot trata simultan afectiunile reumatismale.

TARIFE

Pachetul de servicii cuprinde urmatoarele:

• 6 nopti cazare cu mic dejun;
• 2 proceduri/zi si o consultatie la sosire, pe baza recomandarii medicale.

Tarif/pachet/persoana/loc in camera dubla:

• pentru hotel 2 stele: 270 lei
• pentru hotel 3 stele: 330 lei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1374 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013762 (s)