Actualitate

Saptamana Diasporei va fi organizata la Iasi

Publicat: 10 aug. 2016
1

In aceasta perioada, la Iasi vor avea loc o serie de manifestari culturale dedicate celor plecati in strainatate. Manifestarile vor avea loc in perioada 13-21 august si vor fi dedicate integral iesenilor din diaspora. In plus, intre 13 si 16 august va fi organizat Iasi Free City Tour, tur gratuit de oras pentru iesenii din diaspora si pentru cei care iubesc Iasul si valorile sale autentice. În ziua de 14 august, iesenii din diaspora vor avea acces gratuit la Palatul Culturii, Muzeul Mitropolitan si Muzeul Unirii.

Accesul se va face în baza actelor doveditoare ale resedintei în strainatate. În plus, in ziua de 17 august va avea loc o campanie stradala de informare asupra alocatiilor deja existente la nivelul Uniunii Europene si drepturilor cetatenilor români din diaspora, precum si activitati de informare cu privire la situatia copiilor afectati de migratia pentru munca a parintilor si a copiilor remigranti, cei care revin în tara dupa o experienta în strainatate.

„Mesajul Primariei municipiului Iasi este unul de sustinere a ideii de Iasi care ofera oportunitati de studiu, de business si de integrare a iesenilor care doresc sa revina acasa. Este un mesaj clar de definire a iesenilor din diaspora ca ambasadori ai Iasului în strainatate si ca repere solide de sprijin pentru autoritatile locale în promovarea Iasului catre comunitatile de straini unde iesenii s-au integrat. Iesenii din strainatate vor fi invitati în fiecare an, de 15 august, sa sarbatoreasca Ziua Diasporei la Iasi si în strainatate, sa mentina o legatura constanta cu Iasul care îi valorizeaza si îi considera parte a comunitatii”, au aratat reprezentantii Prmariei municipiului Iasi.

Adauga un comentariu