Eveniment-Social

Saptamana Legumelor si a Fructelor Donate – organizata la Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iasi – FOTO

Publicat: 29 nov. 2018

Ca in fiecare an, in perioada 19-23 noiembrie 2018, Liceul Tehnologic Economic de Turism a participat la Campania Nationala Saptamana Legumelor si a Fructelor Donate cu doua activitati, avand ca scop principal sensibilizarea elevilor si profesorilor cu privire la situatia dificila in care se afla unii dintre semenii nostri.

“Sunt voluntar!” este un proiect al elevilor de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi, uniti din pasiune pentru binele si frumosul din oameni, pentru oameni.

"Elevii nostri voluntari au realizat o activitate de strangere de fonduri din care au reusit sa cumpere ingrediente necesare pentru prepararea unui compot de struguri,  impreuna cu elevii mai mici, implicati in proiectul  Asistenta pentru orfani si copii crescuti doar de mame din UE 2016-2018, implementat de Fundatia Hecuba Iasi. Activitatea s-a desfasurat   la Fundatia Hecuba din Iasi,  a fost munca de echipa,  s-au legat prietenii, copiii au dovedit initiativa si au pus suflet   pentru a atinge acest obiectiv. Sub sloganul „Daruieste un zambet si ajuta un suflet” elevii si profesorii scolii, in parteneriat cu Asociatia “AMA – zambet de copil“, au realizat o campanie dedicata copilasilor bolnaviori de pe sectia de oncologie pediatrica a Spitalului Clinic de Urgenta “Sfanta Maria” din Iasi. Din fondurile stranse s-au achizitionat legume, fructe dar si anumite produse de igiena personala necesare micutilor. In data de 23 noiembrie 2018, 50 de copiii diagnosticati cu cancer sau leucemie au fost vizitati de voluntarii Liceului Tehnologic Economic de Turism care le-au daruit pachete si au reusit sa aduca zambete pe chipul acestor copii. Tot in cadrul acestei campanii, elevii au donat suma de 1500 lei, necesara pentru achizitionarea a doua catetere venoase tunelizate,  folosite  pentru administrarea substantelor medicamentoase, lichidelor, substantelor nutritive sau produselor din sange pentru perioade indelungate, in general cateva saptamani sau mai mult. Emotia acestui moment a convins elevii si profesorii nostri, ca astfel de activitati se vor repeta", au precizat reprezentantii unitatii scolare.

Adauga un comentariu